.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.02.2020 13:12

Коментари 6 / Видяна 19306

Единствено в Е 79! Подробности за обвиненията в измамата на Мима Бербатова

Още по темата: 5 села в Община Благоевград остават без детски градини до края на август Паметта на 38 български войни, погребани в гробищния парк на Логодаж, бе почетена с Панахида и поднасяне на цветя Българските автобуси ще преминават през специално обособен коридор на ГКПП „Кулата – Промахон” Правят площадка за домашни любимци в Благоевград Адвокат Теодор Тошев сезира прокуратурата за фалшиви новини Въпреки тримата заразени с COVID -19! Община Благоевград е отворена за граждани Андон Тодоров остава председател на ОбС – Благоевград поне до края на месеца Такса "Смет" за заведенията в Благоевград без промяна Панихида за загиналите за свободата на Македония ще бъде отслужена в църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград НПО търсят изход от тежкото положение в Благоевград

 

Ексклузивно за Е 79 нюз Кристина Костадинова, администратор на благотворителната фейсбук група „Да помогнем на Жоро“, разказа цялата история около обвиненията за присвоени дарителски средства от Димитринка Ганчева-Бербатова. Репортер на Е 79 се запозна и с част от кореспонденцията, както и преводите по сметка, за които става въпрос по-нататък.

 

Както първи съобщихме, Димитринка Ганчева-Бербатова, по-известна в града като Мима, бе обвинена в присвояване на средства от кампанията в помощ на Жоро. Хора, с които набирала средства в помощ на онкоболния млад мъж от Благоевград, твърдят, че Мима сама е отворила няколко кутии за дарения още на 6-ти януари и не е отчела парите повече от месец.

 

„Искам да е ясно и това е много важно за мен, че не искам да намесвам никой член от фамилия Бербатови или от семейството на Димитрина. Аз не търся сензация!” с това започна разказа си Кристина Костадинова, която вчера открито обвини Димитрина в измама.

 

„Потърсиха ме, за да помогна. Работя във фризьорски салон, имам много познати и затова ме помолиха за помощ при набирането на средства за Жоро. Бях добавена в групата във фейсбук като администратор по молба на моя близка, за да следя търговете, които се организираха. При всеки от търговете, които следях, съм изисквала и съм качвала платежни, че парите са преведени по сметката на Жоро. Месец декември бяха поставени дарителски кутии, за всяка от тях имаше пост в групата къде се намира. На 6-ти януари Димитрина се свързвала с хора от обектите и еднолично обиколила някои от тях, като е прибрала  сумите от кутиите. Взимала ги под предлог, че много бърза, че много спешно трябва да се преведат тези пари,  нямало време да се броят. И всичко това въпреки, че много добре знае, че парите се броят пред свидетели, описват се и на същия или най-късно на следващия ден парите трябва да бъдат преведени на сметката и публично да се качи платежно нареждане. Симона Борисова - моя колежка, ми даде тази информация. Две от служителките на Булсатком, където също имаше кутия, също потвърдиха, че Димитрина дошла, много е бързала, нямала време да брои парите и ги изсипала в найлонова торбичка.

 

На моите въпроси и питания колко пари са събрани, че трябва да качим платежни нареждания, както е редно, първоначално Димитрина ми отговори, че тя не се занимава с тези кутии, ако искам да ходя да питам в обектите. До този момент нямах информация, че тя вече е минала и събрала парите от 7 от кутиите. Свързах се със съпругата на Жоро, която ме увери, че има пълно доверие на мен и Димитрина и не се притеснява, че парите са стигнали където трябва. Аз обаче изразих своето притеснение, защото нямам актуална информация, не знам какво се случва, аз съм администратор на групата и съм там, за да давам информация на хората. На 1-ви февруари отново попитах Димитрина за кутиите. Тя буквално ми каза, че това е било преди 1 месец и да не я занимавам. Издирих къде има кутия по кутия, за да се снабдя с информация какво се случва. Така установих, че Димитрина е скрила информация за 7 кутии. На следващия ден отново разговаряхме и тя ми каза , че имало две кутии  и парите от тях са преведени  още същия ден по личната сметка на Жоро, но не пазела платежните нареждания. Със съдействие на Мариета - съпругата на Жоро, установихме, че единствените пари преведена на 6-ти януари  от Димитрина Бербатова е скромната сума от 83 лева. 

 

В последствие информирах Димитрина, че съм обиколила обектите, от които е вземала кутии, като на едно от местата служителите коментираха, че само шефовете им са пуснали по 100 лева, отделно и те са дали не малка сума. Аз не мога да докажа колко пари е имало в кутиите, но със сигурност са много повече от 83 лева. Имам кореспонденция, в която Димитрина се възмущава, че в една от кутиите имало само 10 лева, при положение, че имам клип предоставен от клиент на заведението, на който се вижда, че се пускат 30 лева.  Други свидетели също потвърждават за по-високи суми, които са пуснали. Мога да докажа за 7 кутии, за които съм установила, че е прибрала събраните пари. 10 дни тя отказваше да се видим, под различен претекст- от това, че била на рожден ден и купони, до това, че колата и е супена, че била нападната в градската градина, че претърпяла инцидент  и нямала възможност да качи платежните нареждания.  На 10-ти февруари тя прави преводи на обща стойност 343 лева, повече от месец по-късно. На 11 февруари качва 3 платежни в групата, но крие датата. Това се случва след като ден по-рано и заявих, че всичко ще стане публично достояние.

 

Друго важно нещо е, че тя вчера затвори групата и цял ден никой не можеше да превежда пари, жизнено важни за Жоро. Нека излезе и се защити, аз без доказателства не бих я посочила. Твърдо до мен са застанали Симона Борисова и Иванка Якимова, с която вчера подадохме и жалба в полицията. От там ме увериха, че ще я разпитат и да чакаме да ни потърсят.

Не искам да доказвам колко пари е откраднала, единствената цел ми е тя повече да не участва в благотворителни кампании, защото заради такива като нея, хората се отдръпват и ги разбирам. Не искам да съм права, готова съм да се извиня публично, но за съжаление нещата са такива, фактите са си факти. Ако тя има доказателства да ги покаже.”

 

Както вчера съобщихме, покрай скандала с изчезналите пари от кампанията за Жоро стана ясно, че Димитрина Ганчева-Бербатова е събирала пари на ръка, коита да даде на бедни деца от кв. "Струмско". Дали средствата са стигнали до тези деца не е ясно.

 

От Е 79 нюз сме в готовност да дадем възможност и на Димитринка Ганчева-Бербатова да изложи позицията си. 

 

Автор: Екип, E79 News
Тагове:

Коментари:

opoyxebofapa, 08.10.2020 12:05

http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ - Amoxicillin 500 Mg Amoxil Causes Gallstones rkv.ekcb.e-79.com.hwj.lx http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

1