.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.02.2020 13:05

Коментари 0 / Видяна 962

Прокуратурата протестира освобождаването на собственика на депото под АМ "Струма"

Още по темата: 2/3 от тунел „Железница“ на АМ "Струма" вече са прокопани Израелски туристи пристигат през зимния сезон в Банско Отмениха глоба на фирмата, чиито отпадъци горяха под АМ “Струма” Проектират шумозащитни стени на АМ Гражданска коалиция „Да спасим Кресненски пролом“ организира протест в София Прокопани са първите 400 м от тунел „Железница“ на „Струма“ Прокуратурата протестира освобождаването на собственика на депото под АМ "Струма" Подробности за инцидента при който пострада работник в тунел „Железница“ Свличане на скална маса затрупа работник в новостроящия се тунел Железница на АМ „Струма” Извънредна проверка на боклука под АМ „Струма”

 

Кольо Илиев бе върнат отново в болницата в Дупница, където е настанен за лечение от 7 февруари

 

Районната прокуратура в Дупница протестира мярката за неотклонение "парична гаранция" на собственика на "Феникс Дупница" Кольо Илиев. Той е обвинен за нерегламентирано съхранение на отпадъци, съобщиха от държавното обвинение.

 

Досъдебното производство срещу Илиев беше образувано за извършено престъпление, касаещо управление на отпадъци не по установения ред, с което е създадена опасност за живота или здравето на другиго, или за причиняване на немаловажни вреди за околната среда.

 

Припомняме, че собственикът на депото за вторични суровини край Дупница Кольо Илиев беше освободен срещу парична гаранция от 10 000 лв.

 

Той е обвинен за неправилно управление и съхранение на отпадъци, като така е създал опасност за здравето на хората и е нанесъл вреди върху околната среда.

 

Размерът на гаранцията е определен с оглед на това, че Илиев от години има високи доходи от бизнеса му, свързан с управление на отпадъци. Според съдията няма опасност той да се укрие.

 

От прокуратурата ще обжалват решението на съда, като настояват на Илиев да бъде наложена мярка задържане под стража. Адвокат Петър Чалъмов каза, че е доволен от решението на съда, но ще настоява размерът на паричната гаранция да бъде намален.

 

Кольо Илиев бе върнат отново в болницата в Дупница, където е настанен за лечение от 7 февруари.

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN