.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.02.2020 15:00

Коментари 0 / Видяна 776

Ски парк „Картала“ е домакин на Държавното първенство по ски-алпинизъм

Още по темата: Базар на мартеници в община Благоевград Изключителна изложба "Дипломация и изкуство" гостува в Благоевград Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се проведе специализирана полицейска акция Гешев в Благоевград - „Тук няма проблем с битовата престъпност на фона на други населени места в страната" Над 15 са задържаните при днешната акция в Благоевград Главният прокурор и главният секретар на МВР са в Благоевград Спектакълът „Вампир” на ДТ „Никола Вапцаров”- Благоевград отново на сцена Рецитал посветен на Левски в Регионалната библиотека в Благоевград Началникът на полицията в Кресна Ал. Кьосев стана шеф на “Регистрации” в КАТ – Благоевград Нов протест се проведе днес в Благоевград

 

За поредна година „Картала“ над Благоевград ще бъде домакин на държавното първенство по ски-алпинизъм. На 16 февруари ски паркът ще приеме надпреварата, организирана от Българската федерация по катерене и алпинизъм.

 

„Тук, за щастие, Картала ни дава достатъчно сняг, за да проведем състезанието. Ще вземат участие десет жени и 25-има мъже от цялата страна, които ще бъдат разделени в три групи – A, B и C”, каза за Радио Благоевград дългогодишният планински спасител Красимир Стоянов от организаторите.

 

Категория „А“ е най-трудната, с денивелация около 1900 метра. Останалите „B” и „C” са категориите за любителите.

 

„Опитали сме се да балансираме между натоварванията на различните категории, в зависимост от подготовката на участниците“, каза още Стоянов. Дължината на трасето е от 12 до 15 км.

 

Главен съдия на състезанието ще бъде Петко Тотев, а трасьор Николай Диков. Програмата е както следва:

 

15.02.2020 г., събота

 

19:30: - 20:00 - регистрация - хижа "Бодрост"

 

20:00 - техническа конференция - хижа "Бодрост"

 

16.02.2020 г., неделя

 

8:45 ч. - проверка на екипировка и ИЛУ (горна станция на паничката)

 

9:15 ч. – старт

 

12:30 ч. – награждаване и закриване на състезанието - долна лифтова станция

 

Състезанието се провежда с любезното домакинство на ски парк „Картала“, а наградите са осигурени от магазини за екипировка за катерене, планинарство, туризъм, ски и други спортове на открито.

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари: