.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.02.2020 16:23

Коментари 0 / Видяна 406

8100 лв събраха от благотворителни концерт и базар учениците от ЕГ за лечение на Лъчо

Още по темата: Базар на мартеници в община Благоевград Изключителна изложба "Дипломация и изкуство" гостува в Благоевград Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се проведе специализирана полицейска акция Гешев в Благоевград - „Тук няма проблем с битовата престъпност на фона на други населени места в страната" Над 15 са задържаните при днешната акция в Благоевград Главният прокурор и главният секретар на МВР са в Благоевград Спектакълът „Вампир” на ДТ „Никола Вапцаров”- Благоевград отново на сцена Рецитал посветен на Левски в Регионалната библиотека в Благоевград Началникът на полицията в Кресна Ал. Кьосев стана шеф на “Регистрации” в КАТ – Благоевград Нов протест се проведе днес в Благоевград

 

8 100 лв събраха на благотворителен концерт под мотото „Да дарим лъч надежда за Лъчо“ в зала „Яворов“ и предшестван базар учениците от Езиковата гимназия в Благоевград за лечение на Лъчезар Димитров. Средства за него се набират от началото на зимата, след като през ноември му поставиха диагноза множествена склероза и състоянието му започна много бързо да се влошава.

 

37-годишният Лъчо е завършил Езиковата гимназия в Благоевград и работи като експерт в отдел „Финанси“ към Министерство на отбраната. Надеждата на семейството му за подобряване на състоянието и забавяне на развитието на болестта е в лечение със стволови клетки в Москва,  за което са нужни 45 000 евро.

 

Резултатът от поредицата  благотворителни кампании от декември до момента, включително и последните акции на ЕГ и на Благоевградската професионална гимназия, чийто ученици предлагаха във фоайето на общината ръчно изработени мартеници и предмети за набиране на дарения, са събрани до момета 40 000 лв.  Лъчо заминава за Москва в началото на март.

 

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари: