.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
17.02.2020 17:28

Коментари 0 / Видяна 1222

Идват дъжд и сняг след пролетните температури

Още по темата: ВНИМАНИЕ ШОФЬОРИ! Усложнена зимна обстановка на прохода „Предел” 220 машини чистят пътищата в страната, има условия за преспи и навявания Над 90 снегорина са чистили снега в София през нощта Времето през първата половина на април (Снимка) Какво време ни очаква в началото на април? Над 340 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж Жълт код за сняг в 12 области на страната Топло до края на седмицата, сняг и студ от понеделник Какво време ни очаква през следващите дни Затопляне на времето в следващите дни

 

Седмицата започва с топло, сухо и тихо време. Облачността през деня ще е рехава, с напредването на деня – малко по-значителна в Северозападна България. Вятърът ще бъде слаб. Около и след обяд температурите ще варират между 11 и 16 градуса. Най-топло ще бъде в централната част на Предбалкана и в Югозападна България.

 

 

В планините ще е слънчево и нетипично топло. Температурите в ранния следобед ще са между 6 и 12 градуса, в Смолян и Банско – до 13 градуса. Топлото време предполага активно снеготопене по местата със снежна покривка.

 

 

Във вторник температурите ще са с градус-два по-високи. От сряда постепенно ще нахлува по-студен въздух, а в четвъртък и петък над Балканите ще се развива средиземноморски циклон с валежи от дъжд и сняг. За двата дни моделите за прогнозиране изчисляват между 5 и 20 литра на квадратен метър – по-значителни количества в планините и предпланинските райони. С падането на температурите дъждът ще премине в сняг по местата с по-голяма надморска височина на Западна и Централна България. Най-малко валежи се очакват в Североизточна България.

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN