.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
17.02.2020 18:04

Коментари 0 / Видяна 400

Министерството на правосъдието поиска от ОАЕ екстрадицията на Васил Божков

Още по темата: Откриха оръжие в офиса на Божков Министерството на правосъдието поиска от ОАЕ екстрадицията на Васил Божков Какво ще се случи с печалбите от Националната лотария Васил Божков обвиняем и за търговия с влияние и притежание на антики Проверяват как Васил Божков е придобил антиките от колекцията Разследват Божков за убийството на хазартния бос от Благоевград Йордан Динов и атентата срещу Манол Велев? Ново разследване срещу Васил Божков за убийства и изнасилвания МВР прибра джиповете на Васил Божков Арестът на Васил Божков е официално потвърден от ОАЕ Пуснаха шефа на Комисията по хазарта на свобода срещу 40 000 лв. гаранция

 

На 15 февруари 2020 г. Министерството на правосъдието е изпратило до българското посолство в Обединените арабски емирства (ОАЕ) полученото искане на главния прокурор за екстрадицията на Васил Божков и приложените към него документи, преведени на арабски език.

 

Писмото на министър Данаил Кирилов до министъра на правосъдието на ОАЕ и документите по екстрадицията, ще бъдат предадени по дипломатически път.

 

 

Последващите действия по молбата за екстрадиция са изцяло от компетентност на властите на ОАЕ.

 

Срещу Божков са повдигнати 11 обвинения, в това число - за ръководене на престъпна група, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба, за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред. В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания. Той е обвинен и в това, че от 2014 г. досега не е внесъл над половин милиард лева от такси по Закона за хазарта.

Автор: БГНЕС, E79 News
Тагове:

Коментари: