.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.02.2020 12:39

Коментари 0 / Видяна 722

Рецитал посветен на Левски в Регионалната библиотека в Благоевград

Още по темата: Призовават кмета на Благоевград към действия Областният управител Бисер Михайлов свика спешно кризисния щаб за Коронавируса! На училище по време на пандемия Ударна дезинфекция на учебни заведения в Благоевград срещу COVID-19 Благоевградчани излизат на протест Малки и големи посрещнаха Баба Марта на площада в Благоевград Започват номинациите за "Жена на годината в Благоевград” С Масленица руснаците в Благоевград изпратиха зимата Въжен парк – Благоевград отваря врати на 1 март Община Благоевград отново предаде хората. Винетките остават

 

На 18 февруари от 11.00ч. в Читалнята на Детски отдел  се проведе Рецитал под надслов „Апостолът на свободата“ по повод  147 г. от гибелта на Васил Левски (обесен 19 февруари 1873г.).

 

Участници в тържеството  бяха Регионална библиотека „Д. Талев” – Детски отдел и  ученици от ІІ  клас на ІІ ОУ „Димитър Благоев“ с ръководител г-жа Димитрина Качева.

 

Библиотекар от отдела разказа на децата за личността на Васил Левски и делото му и за признателността на народа ни към Апостола на свободата.

 

Децата рецитираха стихотворения, посветени на Апостола на българската свобода,  представиха биографични сведения за Васил Левски и негови крилати мисли. Малчуганите  представиха и текстове от книгата „Разкажи ми за Левски“ на Райчин Генов и Ивайло Кючуков – „Среща между майка и син“, „Левски скок“ и др.

 

            На празника звучаха детски песни, посветени на Васил Левски. Децата чуха предсмъртното писмо на Васил Левски. За финал второкласниците гледаха драматизация по разказа на Иван Вазов „Апостолът в премеждие“.

E79 News
Тагове:

Коментари: