.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.02.2020 14:30

Коментари 0 / Видяна 474

Община Сандански отбеляза 147 години от гибелта на Апостола

Още по темата: ОбС - Сандански свикват извънредно заседание С гласово съобщение в Сандански апелират за спазване на противоепидемични мерки Волтова дъга прати млад мъж от Сандански в болница Кметът на Сандански забрани влизането и ползването на детските и спортни площадки в Общината И учениците в Струмяни с вечерен час Община Сандански удължава сроковете за записване на деца в детските градини и ясли Община Сандански започна засилена дезинфекция по населените места Общински оперативен щаб с указания към работодателите в Община Сандански Без синя зона в Сандански до 29 март Втори ден полицията в Сандански издирва 17-г. Христо Христов

 

С възпоменателна церемония по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски, Община Сандански отбеляза 147 години от гибелта на Апостола на свободата.

 

„Днес отдаваме почит на един светец, напуснал църквата, един революционер, отдал живота си за свобода и равенство.

 

Левски е този, който ни научи, че вярата в Родината, силата на човешкия дух и борбата за свободата са по – силни от всичко“ – с тези думи заместник-кметът на Община Сандански – г-жа Павлина Караджова се обърна към обществеността, присъстваща на възпоменателното поднасяне на венци пред мемориала на Васил Левски.

 

На паметника на най-великия син на България, ръководство на Община Сандански, Общински съвет – Сандански, църковно настоятелство, политически партии, НЧ „Отец Паисий-1919“, Клуб „Учители-будители“, училища, детски градини и граждани сведоха глава и се поклониха пред великото дело на Дякона.

 

Общински духов оркестър и изпълнението на „Къде си вярна, ти любов народна?“ изпълниха атмосферата с дух и предадоха чрез силата на мелодията, вярата и убежденията, за които ни напомня историята.

 

С емоционален разказ за Васил Левски, деца от училищата в град Сандански, предадоха исторически моменти от живота му, за които народът го обезсмърти, като му даде най-високото нравствено звание – Апостол на българската свобода.

 

Поклон към светлата памет на Апостола на свободата! Помним Апостоле!

E79 News
Тагове:

Коментари: