.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.02.2020 16:30

Коментари 0 / Видяна 690

Жандармерия окупира Бобовдолско

Още по темата: Брутално убийство в Пазарджик Арестуваха благоевградчанин за опит за кражба на алкохол в бар “Опера” Смърт в центъра на Сандански Арестуваха осем мъже за нерегламентирана търговия с кръв Откриха труп на мъж в столицата Обраха магазин в Симитли, един в ареста Разбиха престъпна група за трафик хероин за над 10 млн. лв. Откриха мъртво новородено бебе в Стара Загора Акция за наркотици в Сандански, има задържани Италианец загина при инцидент по трасето на “Балкански поток”

 

След визитата на главния прокурор Иван Гешев в Бобов дол, в РУ – Бобов дол на работна среща са привикани кметовете на селата Големо село, Мало село и Мламолово.

 

На срещата в полицейското управление са присъствали служители на Икономическа полиция от Министерството на вътрешните работи, представители на ОДМВР – Кюстендил и местното ръководство на управлението .

 

Кметовете Васил Васев, Милан Михайлов и Александър Александров, представили проблемите на хората в селата, които управляват. Основният според всички – камионите, натоварени с въглища за ТЕЦ “Бобов дол”, рушат пътищата и къщите на хората, намиращи се до пътя.

 

Според източник на “Струма” на работната среща кметовете са натоварени със задачата да наблюдават движението на камионите, по колко курса на ден правят и дали са препълнени. Селските управници трябва да се интересуват и коя фирма извозва въглищата.

 

На жителите на миньорската община им прави впечатление, че от началото на седмицата има засилено присъствие на жандармерия в общината.

 

Коли на службата са разположени в трите села и на входа на ТЕЦ “Бобов дол”. Там има представители и на Икономическа полиция от РУ – Бобов дол.  Измерва теглото на всеки камион, натоварен с въглища, който влиза в ТЕЦ-а.

 

“Вършат си работата. При нас няма проблем”, така директорът  на ТЕЦ “Бобов дол” инж. Емил Христов коментира случващото се.

 

Както “Струма” писа, при визитата в Бобов дол на двамата министри на околната среда и водите Емил Димитров и на МВР Младен Маринов, гл. прокурор Иван Гешев заяви: “Ще има строг контрол. Не може тежкотоварни камиони да рушат пътищата и къщите на хората. Ще създадем конферентна връзка кметове – МВР – министри, за да решим проблема”.

E79 News
Тагове:

Коментари: