.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.02.2020 17:05

Коментари 0 / Видяна 828

Увеличават с 45% заплатата на селските кметове в Дупнишко

Още по темата: Болницата в Дупница в готовност да приема пациенти от Благоевград след затваряне на детското отделение Авиокомпания брои 400 евро на дупничанка за забавен с над 4 часа полет от Палма де Майорка до София Отвориха детските градини в Община Дупница Детските градини в Дупница отварят на 26 май ОбС гласува 100 000 лв. безлихвен кредит за общинската болница в Дупница Информация за жителите на Кюстендилска област при издаването на български лични документи Пазарът в Дупница ще работи до 15 април 20% от полицаите в Дупница в отпуск като превантивна мярка срещу коронавируса Втори ден Детско отделение в болницата в Дупница е затворено Пациент показа мизерията в дупнишка болница, където лекуват болни от COVID19

 

Да бъдат вдигнати заплатите с 45% на кметовете по селата, предлага със своя докладна записка кметът инж.Методи Чимев. Той входира в деловодството на Общински съвет-Дупница своето предложение, което да бъде разгледано на заседание на местния парламент. В момента кметовете на 6-те села, където се проведоха избори, получават по 860 лева, а ако предложението  бъде утвърдено в този размер, ще получават по 1260 лева. За намерението си, инж.Чимев уведоми кметовете на селата на традиционната работна среща в началото на седмицата.

 

Кметските наместници със сигурност ще получат 45% увеличение, тъй като за това не е нужно да се произнася Общински съвет. Наместниците са на 610 лева в момента, а процентът увеличение е в правомощията на кмета на общината.

"Колегите по селата са тези, които са с работно време по 24 часа и 7 дни в седмицата на практика. Не е тайна, че по селата за абсолютно всякакви проблеми от какъвто и да било характер - се търси кмета, по всяко време на денонощието. В същото време говорим и за села с голям брой население. Тези хора работят изключително много и е нормално да получават едно по-адекватно заплащане. Вече стабилизирана във финансово естество Община, позволява да вдигнем месечните възнаграждения на тези колеги", коментира инж.Чимев.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN