.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.02.2020 17:31

Коментари 0 / Видяна 462

Разследват как опасната отрова, убила 9-годишно дете от Кардам, е попаднала в дома му

Още по темата: Прокуратурата разпореди незабавна проверка на болницата в Гоце Делчев 10 месеца пробация и глоба от 5 хил.лв на мъж нарушил карантината Оставиха в ареста П. Стоицов, намушкал с нож симитличанин след игра на сварка ВКС започва да образува дела и да обявява решения Съдилищaтa отново щe издaвaт cвидeтeлcтвa зa cъдимocт нa гишe Пуснаха под домашен арест Пламен Георгиев Съдът запорира акции и сметки на Прокопиев 19-г. благоевградчанин на съд за нарушаване на карантината Каролев излиза на свобода срещу 50 хил. лв. гаранция Прокуратурата с изявление за случая “Каролев”

 

Момче почина на 27 октомври 2019 година след сърдечен арест, предизвикан от отровния газ фосфин

Окръжната прокуратура в Добрич ще разследва как опасният биоцид под формата на таблетки срещу гризачи е попаднал в дома на многодетното семейство в село Кардам, в което 9-годишно момче почина, а две от сестрите му - на 11 и на 7 години, бяха лекувани в болница.

 

"По случая има данни за извършено престъпление за причиняване на смърт по непредпазливост при извършване на действия, които са опасни за живота и здравето", заяви наблюдаващият прокурор по делото Пламен Николов пред журналисти.

 

По думите му, работата с биоциди е регламентира дейност заради силната токсичност на тези вещества. Досъдебното производство ще изясни как таблетките, които са били в оригинална опаковка на завода-производител в Германия и с указания на български език на фирмата-доставчик никога да не се използват в помещение с хора, са попаднали в селския дом.

 

Малолетното момче почина на 27 октомври 2019 година след сърдечен арест, предизвикан от отровния газ фосфин. Разследващите откриха таблетките срещу гризачи в процепи на стената зад леглото на детето, замазани с кал.

 

И последните експертизи от Военномедицинската академия в София сочат смъртоносна концентрация на отровното вещество в черния дроб на момчето, а не в стомаха, което показва, че то е вдишвало газа, а не е погълнало таблетка, поясни наблюдаващият прокурор.

 

Семейството, в което бабата и дядото отглеждат пет деца, вече обитава друга къща, предоставена им от съсед. Благотворителна кампания в община Генерал Тошево събира средства за ремонт на стария им дом.

 

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари: