.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.02.2020 17:44

Коментари 0 / Видяна 444

Нов сайт ще отговаря на въпросите на бизнеса за Наредбата за касовите апарати

Още по темата: Горанов: Лимит на дълга до 10 милиарда лева не е празен чек Парното поевтинява с между 8-25% Чакаме банкова ваканция за кредитите и евентуално минимална заплата за самоосигуряващите Караниколов: Състоянието на българската икономика ще става все по-лошо МОН има готовност да изпълни всички спешни мерки на кабинета Отпускат над 50 млн. за Великденски добавки към най-ниските пенсии Отпускат още средства за преброяването догодина 6000 работодатели са объркали справките за доходи, изплатени през миналата година При отказ от организирано пътуване в чужбина средствата се възстановяват „Булгартрансгаз“: Не сме уведомявани за подизпълнител на „Турски поток“

 

НАП ще разработи специализиран сайт в опит да отговори на всички въпроси на бизнеса по отношение на спорната наредба за касовите апарати.

 

Шефката на приходната агенция Галя Димитрова отчете пред журналисти, че явно дадената до момента информация не е ясна и достатъчна и затова се е породила нуждата от такъв сайт.

 

Въпросите и отговорите на нашата страница не са достатъчни. Взехме решение да създадем един специализиран сайт, в който ще направим достояние информацията по браншове, за да може по-лесно да се търсят отговорите на конкретни въпроси. Подготвяме материалите, те са обобщени вследствие на всички многобройни срещи с бизнеса. Да стане ясно какво е това софтуер за управление на продажби в търговските обекти /СУПТО/, в кои случаи задължително трябва да считаме, че такъв софтуер е задължителен и в кои случаи един касов апарат е напълно достатъчен“, посочи Димитрова.

 

Тя не каза конкретно кога новият сайт ще заработи, но от НАП полагали усилия това да стане възможно най-бързо. В същото време обаче информацията трябвало да бъде и добре подготвена, за което трябвало време от методологична гледна точка.

 

 

Галя Димитрова уточни още, че продължават срещите с бизнеса за изясняване на наредбата. Започнали са и разговорите със здравния сектор, като там се обсъждала възможността за облекчен вариант на СУПТО.

 

От думите на шефката на НАП стана ясно, че е получавала сигнали за злоупотреби от страна на търговци на софтуери, които убеждават представители на бизнеса, че им трябва СУПТО, а това на практика не е така.

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари: