.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.02.2020 10:04

Коментари 0 / Видяна 384

1,5 млн. лева гаранция за свободата на Елена Динева

Още по темата: Прокуратурата разпореди незабавна проверка на болницата в Гоце Делчев 10 месеца пробация и глоба от 5 хил.лв на мъж нарушил карантината Оставиха в ареста П. Стоицов, намушкал с нож симитличанин след игра на сварка ВКС започва да образува дела и да обявява решения Съдилищaтa отново щe издaвaт cвидeтeлcтвa зa cъдимocт нa гишe Пуснаха под домашен арест Пламен Георгиев Съдът запорира акции и сметки на Прокопиев 19-г. благоевградчанин на съд за нарушаване на карантината Каролев излиза на свобода срещу 50 хил. лв. гаранция Прокуратурата с изявление за случая “Каролев”

 

Специализираният съд пусна от ареста Елена Динева - съпруга на бизнесмена Васил Божков. На Динева беше наложена парична гаранция в размер на 1,5 млн. лева.

 

Според съда, макар и оскъдни, данните за съпричастност на Елена Динева към организираната престъпна група на Божков са налице, но пък няма данни на свобода тя да се укрие или да извърши друго престъпление.

 

Заради бизнес позициите на Динева, която има участие в няколко дружества и дялове в други, и заради съдържащите се по делото данни, че притежава няколко банкови сметки, съдът ѝ определи рекордната парична гаранция. Тя трябва да внесе сумата до 14 дни.

 

Динева проговори пред съда, като разказа, че от деня, в който стана ясно, че Васил Божков се издирва, през дома ѝ са преминали десетки прокурори, следователи, полицаи, на които е помагала при обиските и претърсванията и не е оказвала никаква съпротива. Отрече да има нещо общо с хазартния бизнес на Божков.

 

Отрече да познава който и да е от членовете на комисията по хазарта. Каза, че не е имала намерение да бяга от България. Такова намерение нямал и самият Васил Божков, но бил принуден.

 

Представените в съдебната зала доказателства за участието ѝ в групата са събрани в близо 20 тома.

 

Динева има 14 дни, за да внесе определените от съда милион и половина лева. Толкова е паричната гаранция и на друг обвинен за част от групата на Васил Божков - Александър Тумпаров.

 

С Елена Динева обвиняемите по делото стават 10. В процедура по екстрадиция са трима, сред тях и самият Божков.

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари: