.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.02.2020 11:13

Коментари 0 / Видяна 650

Базар на мартеници в община Благоевград

Още по темата: Да управляваш на инат! Кметът на Благоевград прави фестивал, вместо да подкрепи болниците в града! Дезинфекцират със специализирана техника откритите обществени площи в Благоевград Започна дезинфекция на автобусните спирки и улици в Благоевград Подаването на заявления за приема на деца в детските градини в Благоевградско се отлага с 30 дни Кметът Томов свиква спешно кризисния щаб Христо Михалков е новият началник-отдел "Социална политика" Христо Михалков оглави отдел "Социална политика" в община Благоевград. Той е назначен със заповед на кмета Румен Томов вчера. За това, че той ще е новият социален шеф. Мястото бе овакантено, след като досегашната началничка на отдела Елена Стойчева бе о Важно за благоевградчани! Обслужват граждани само на гишета Нова болница, балнеосанаториум с минерална вода и язовир „Ракочевица“? Махат и ръководителя на ансамбъл „Пирин“?

 

На 24 февруари от 10:00ч. ще се открие базар на мартенички във фоайето на община Благоевград. Мартеницата е символ на здраве, любов, плодородие и дълъг живот.

 

В белия цвят е втъкана чистотата на отношенията между хората, а червеният носи топлината на приятелството.

 

В организирания от общината базар на мартеници ще участват потребители на социални услуги от Дневен център за деца с увреждания „Зорница“, “ Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Светлина“, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Зорница“, Защитено жилище „ Искра“, Защитено жилище“Струма“, Защитено жилище “Слънчев дом“.

 

В инициативата ще се включат и ,,Звено психосоциална рехабилитация, ресоциализация и трудова теарпия“ към Център за психично здраве – Благоевград, с управител д-р Николай Янакиев.

 

Мартениците са изработени с много старание и любов от деца и възрастни с увреждания, подкрепяни от служителите, работещи с тях.

 

Това е част от трудотерапевтичната дейност, която подпомага и създава начин за преодоляване на социалната изолираност, създаване на възможност за инициативност, придобиване на нови знания, умения и навици за по- добро справяне с нуждите на ежедневието и укрепване на психическото равновесие.

 

Базарът е в партньорство с Движение "Ние жените" Благоевград. Всеки, който желае може да закупи мартеници за своите близки и любими хора.

E79 News
Тагове:

Коментари: