.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.02.2020 16:04

Коментари 0 / Видяна 360

Полицейска операция в ТЕЦ "Бобов дол", проверяват товари

 

Тече проверка за превозвачите на товари, които доставят суровина за изгаряне в ТЕЦ "Бобов дол". Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов.

 

"След срещата с главния прокурор в Бобов дол и сигналите, които дадоха гражданите, тече полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата и по отношение на превози на товари на транспортните фирми, които доставят суровина за изгаряне в ТЕЦ-а", каза пред журналисти в парламента Младен Маринов.

 

Той припомни, че средата на януари ръководството на прокуратурата извърши проверка, която установи нерегламентирано изгаряне на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“.

 

"Вследствие на това беше задържан със заповед за 24 часа управителят на ТЕЦ-а, впоследствие прокуратурата му повдигна обвинение. Беше взета мярка „парична гаранция“. Продължаваме с разследването", посочи Маринов.

 

Попитан дали в МВР е имало информация за готвен пуч срещу правителството в сряда, министърът коментира, че при такива мероприятия се получава най-разнородна информация, включително за лица, които искат да предизвикат някакво напрежение. Маринов подчерта, че МВР взима мерки и ще продължи да следи ситуацията и с оглед на утрешното мероприятие Луковмарш.

 

Вътрешният министър бе категоричен, че заповедта на столичния кмет Йорданка Фандъкова, с която забранява за Луковмарш, ще бъде спазена.

 

По повод информация за самолет с чужденци, които идват за Луковмарш, Младен Маринов добави, че има комуникация с партньорите, които извършват своите проверки.

 

Той бе категоричен, че няма сигнали от испанските служби за разследване на премиера Бойко Борисов.

 

"Нямаме информация, по официалните канали няма такива запитвания", каза Маринов.

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари: