.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.02.2020 17:25

Коментари 0 / Видяна 482

Борисов: За стотен път ще кажа - нямам имоти в Испания

Още по темата: Борисов: Поправките се правят от парламента, а не от Теменужка Петкова Бизнесът иска промени в Закона за извънредното положение Борисов за Радев: Кара ме да кажа кой ще живее и кой ще умре Вижте какво реши Министерският съвет Премиерът Борисов инспектира как летище става паркинг за тирове Кабинетът одобри как да бъдат разпределяни даренията за борбата с коронавируса По предложение на Борисов: ГЕРБ дари 100 000 от партийната си субсидия Премиерът и министрите даряват по 1000 лева от заплатите си на бедни семейства Борисов: Отлагаме данъците до 30 юни, 50 млн. за добавка на пенсионерите Премиерът Борисов провери новия водопровод на Перник

 

"За стотен път ще кажа, че нито имам къща, нито имам имоти, нито съм ходил в там. Ходил съм за последно като кмет преди сигурно 15 години", заяви премиерът Бойко Борисов пред медиите в Брюксел.

 

Повод стана статия на каталунския вестник "Ел Периодико", в която името на Борисов се замесва в пране на пари и собствеността на къща в Барселона.

 

"Не са мои пари, нямам нищо общо с тези фирми. До този момент към мен нито една служба, власт, прокуратура, полиция не ме е потърсила, за да ме запита това вярно ли е. Аз се отнасям с разбиране към всички тези разследвания на моя съсед по месторабота, на неговото шествие", каза Борисов без да спомене името на президента.

 

Премиерът коментира, че нарочно в публикацията са побрани имена на хора, които познава, но не е виждал от 10-20 години. По думите му е ясно откъде идва атаката към него, защото си пише от кой са подадени сигналите до испанските власти и кои са неправителствените организации.

 

Още през лятото на 2018 евродепутатът Елена Йончева, тогава народен представител от БСП, обяви, че разследва къщата на премиера.

 

Самият Борисов пък си спомни пред медиите, че темата пак се завъртя цял месец още по време на евроизборите миналата година. Премиерът заяви още, че този сюжет е бил подет най-напред от "децата на разузнавачи от ГРУ, които сега са в Европейския парламент", очевидно визирайки бивши членове на екипа на президента.

 

"Няма да ме разколебаят. Аз ги разбирам тези ченгеджийски номера. Преди два месеца ме предупредиха", разкри още Борисов. По думите му сценарият предвиждал пикът на напрежението да бъде в сряда и статията да съвпадне с шествието, но се е провалил. "Направено да ми цапа името", заключи Борисов.

 

А за участниците в атаката каза: "Аз съм почти сигурен, че има и от Изток, и съм се хванал за няколко рубли", каза още Борисов, като не му е убегнал фактът, че статията от испанския вестник веднага е излязла преведена в ТАСС.

 

"Ако имах и най-малко участие в това, със сигурност", отвърна Борисов на въпроса дали би подал оставка. Премиерът изтъкна и факта, че през годините е получавал най-висшите полицейски отличия и ордени на Испания и спрените тонове кокаин.

 

По повод обвинението на БСП, че са манипулирани данни за икономическия растеж, Борисов заяви: "Статистиките, които цитирам, са на ЕК, не наши". Премиерът коментира и преговорите по бюджетната рамка на ЕС, които текат в Брюксел.

 

"Не съм оптимист, че днес ще се разберем. Моето изказване ще бъде чисто геостратегическо - миграцията, защитата на границите, политиките, които най-много плашат хората", каза още министър-председателят.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: