.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.02.2020 11:35

Коментари 0 / Видяна 326

Властите в Ухан ще открият още 19 временни болници

Още по темата: Коронавирусната пандемия е тръгнала от прилепите, но не от пазара в Ухан Кунчев: Усилията оттук нататък ще бъдат за моментално реагиране при установяване на случай 14 нови случая на COVID-19 у нас Кунчев: В средата на юни очаквам пълно отваряне на границите в рамките на ЕС 8 са новите случаи на COVID - 19 у нас До дни: Пада 14-дневната карантина при влизане в страната Кунчев: Маските ще останат задължителни много дълго време 17 са новите случаи на Ковид-19 Изписаха здрава медсестрата и още една жена от с. Осина Нови 17 доказани случая на коронавирус у нас

 

Властите в Ухан, град станал епицентър на новия коронавирус в Китай, възнамеряват да открият още 19 временни болници за заразените с болестта. Това съобщи днес на пресконференция първият заместник-кмет на града Ху Ябо, цитиран от ТАСС.

 

"Въпреки положителните промени и намаляването на броя на ежедневно регистрираните случаи на болни, а също така на лица с висока температура, ситуацията все още остава сериозна. Броят на заразените с всеки ден значително се увеличава и са крайно необходими допълнителни места в болниците", поясни той.

 

Ху Ябо обеща властите "да увеличават потенциала на болниците за прием на още по-голям брой пациенти".

 

 

Според официалните данни в Ухан вече действат 13 временни болници, пригодени да приемат повече от 13 300 пациенти. Към 25 февруари броят на местата в болниците е планирано да достигне 30 000.

 

В Ухан броят на заразените с коронавируса за цялото време на неговото разпространение превиши 45 300 души. От тях повече от 6200 са оздравели.

 

Смъртността от вируса е 3,71 процента. За последното денонощие броят на новорегистрираните случаи се увеличи с 319 души, отбелязва ТАСС.

E79 News
Тагове:

Коментари: