.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.02.2020 11:42

Коментари 0 / Видяна 442

Над 3600 нарушения при акцията за контрол на тировете и автобусите

Още по темата: Декларации запушиха границата с Гърция, километрична опашка на Кулата „Мерцедес“ летя с 241 км/час по АМ „Тракия“ Бойко Борисов инспектира как върви изграждането на обхода на Поморие Ремонт на АМ „Струма“ край Благоевград Само за три дни са глобени над 17 хиляди шофьори, превишили скоростта на пътя КАТ с нова акция по пътищата от днес До края на юни ще приключи ремонтът на виадуктите на АМ „Тракия“ Дерайлирал е бързият влак от Варна за София Интензивен трафик от ТИР-ове на Кулата и двата пункта при Русе и Видин Товарен автомобил аварира на магистрала „Тракия“

 

Представят резултатите от акцията ROADPOL за контрол върху тировете и автобусите - тя се проведе у нас в миналата седмица.

Над 8 600 товарни автомобила са проверени по време на акцията, а съставените нарушения са над 3200. 50 са спрени от движение.

 

За превишена скорост са санкционирани над 1000.

91 от водачите са употребили алкохол, а двама от тях и с наркотици.

 

При автобусите - проверените са над 2100 и са установени над 440 нарушения. 72 от водачите са превишили скоростта, а за двама е установено, че са употребили алкохол. Няма установени водачи с наркотици.

 

Гл. инспектор Николай Крушарски - ГД "Национална полиция": Целта е преди всичко превантивният ефект, защото тежкотоварните автомобили и автобусите са основна част. Ако се случи пътен инцидент с такъв тип превозно средство - жертвите и ранените в подобен пътен инцидент са много повече. Така, че те са една рисква група, която не спираме да контролираме и извън обхвата на самата акция.

 

През тази година са предвидени четири подобни акции. Като първата от тях вече приключи през миналата седмица.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари: