.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.02.2020 12:04

Коментари 0 / Видяна 770

Деца от с. Крупник събраха пари за възрастна жена

Още по темата: 200 се тестваха за коронавирус в Симитли Стотици родолюбци, със знаме в ръка, изкачиха върха на свободата, връх Кръста над Симитли Деца от с. Крупник събраха пари за възрастна жена В Железница почетоха покровителя на пчелите Откриват Център за настаняване от семеен тип за хора с деменция в село Железница На Бабинден с красивите млади майки от Долно Осеново Откриха Център за информация и услуги в Симитли Отриха Център за информация и услуги в Симитли Мечка пребори кмета на Симитли Ескалира положението на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“

 

Четвъртокласници от симитлийското село Крупник направиха добро дело. Ученици от СУ “Св. св. Кирил и Методий“ дариха дневните си пари на възрастна жена от селото, за да може тя да си закупи лекарства за своето лечение. Децата имат намерение това да не бъде последната им инициатива. Те вече имат идеи за следващи благотворителни кампании.

 

Идеята за дарението се родила спонтанно в Деня на добротата, когато класната ръководителка Павлина Чифлигарова попитала своите ученици какво добро дело могат да направят. Децата веднага предложили да дарят джобни си пари на човек от селото в нужда.

 

Павлина Чифлигарова, класен ръководител: Децата са съпричастни, защото имат баби, защото знаят колко са пенсиите на техните баби, и защото знаят, че с тези пенсии техните баби си купуват лекарства.

В междучасието четвъртокласниците събират 50лв., а с помощта на кмета на село Крупник парите достигат до 77-годишната баба Бонка. Възрастната жена е с няколко операции на сърцето и се нуждае ежемесечно от лекарства.

 

Бонка Ружинска: Аз бях много очарована, просто сълзите ми бяха на очи и се разплаках. Такова чудо не бях получавала.

Ивона Спасова: Да бъдеш добър е нещо, което остава в теб до края на живота ти.

Четвъртокласниците от училището в Крупник кръстиха своята инициатива „Доброто да започне от нас“. Те си обещаха благородните им дела да продължат през цялата година.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари: