.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.02.2020 12:51

Коментари 0 / Видяна 572

Лидерите в Брюксел не успяха да договорят бюджета за следващите 7 години

Още по темата: Лидерите в Брюксел не успяха да договорят бюджета за следващите 7 години Среща на върха в Брюксел с държавите от Западните Балкани Българите възприемат ЕС като гарант за качеството на живот Променените визови правила на Европейския съюз влизат в сила Европарламентът иска въвеждане на единно зарядно устройство България с най-голямо намаление на безработицата за една година в ЕС Въвеждат обща минимална работна заплата в ЕС? 110 млн. лв. за развитие на човешките ресурси в България през тази година Какви са предизвикателствата пред ЕС през 2020 година Какви са предизвикателствата пред ЕС през 2020 година

 

48-часовата среща на върха за многогодишната финансова рамка завърши тази вечер без резултат. Европейските лидери не успяха да се договорят за бюджета на съюза за следващите 7 години.

 

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че всяка държава има свое собствено мнение и свои притеснения и затова постигането на компромис е било трудно.

 

Председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен заяви, че няма време и работата трябва да продължи.

 

Очаква се евролидерите да се съберат на нова среща на върха, но все още няма яснота кога ще бъде тя.

 

Евросъюзът се нуждае от по-амбициозен бюджет, заяви след края на съвета премиерът Бойко Борисов. Той е отбелязал, че страната ни отчита нулева миграция, енергийна диверсификация, финансова дисциплина, икономически растеж и най-нисък външен дълг заедно с Естония. По думите му ролята на България е получила изключително висока оценка.

E79 News
Тагове:

Коментари: