.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.02.2020 15:26

Коментари 0 / Видяна 494

СЗО е разтревожена от случаите с коронавируса без ясна епидемиологична връзка

Още по темата: Коронавирусната пандемия е тръгнала от прилепите, но не от пазара в Ухан Кунчев: Усилията оттук нататък ще бъдат за моментално реагиране при установяване на случай 14 нови случая на COVID-19 у нас Кунчев: В средата на юни очаквам пълно отваряне на границите в рамките на ЕС 8 са новите случаи на COVID - 19 у нас До дни: Пада 14-дневната карантина при влизане в страната Кунчев: Маските ще останат задължителни много дълго време 17 са новите случаи на Ковид-19 Изписаха здрава медсестрата и още една жена от с. Осина Нови 17 доказани случая на коронавирус у нас

 

Генералният директор на Световната здравна организация /СЗО/ Тедрос Аданом Гебрейесус изрази тревогата на медицинската общност от случаите на заразяване с новия коронавирус без ясна епидемиологична връзка, предадоха световните агенции.

 

Става дума за ситуации, при които не са налице посещения в КНР и не са осъществени контакти със заболели. "Данните, постъпващи от Китай, говорят за продължаващото намаляване на броя на случаите на заболяванията, изтъкна Гебрейесус. Тази новина може да бъде приветствана, но тя трябва да бъде интерпретирана с нужната предпазливост. Засега е рано да се правят прогнози. Въпреки че броят на заболелите извън Китай остава относително малък, тревога будят случаите без ясна епидемиологична връзка. Растящият брой на заразяванията извън Китай ни навеждат на мисълта, че възможностите, с които разполагаме за ограничаване на вируса, намаляват", заяви генералният директор на СЗО.

 

По неговите думи извън КНР са регистрирани 1200 случая, а броят на починалите е 8 души.

E79 News
Тагове:

Коментари: