.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.02.2020 15:52

Коментари 0 / Видяна 974

Рекорден брой от 70 точки ще бъдат разгледани на сесията на ОбС Благоевград този петък

Още по темата: ОбС-Благоевград заседава извънредно ОбС - Благоевгард отменя месечното си заседание Любен Милев напуска ОбС - Благоевград ОбС Благоевград с наредба за насърчаване на раждаемостта Треньорът Илиев предлага боксовият клуб „Югозапад” да стане общински Компромисно решение за спора около намерението за строителство до кампуса на Американски университет в Благоевград Предстоят конкурси за управители на общинските дружества ОбС Благоевград прие кметът Томов да гласува „въздържал се” за излизането на Петрич и Струмяни от ВиК асоциацията Рекорден брой от 70 точки ще бъдат разгледани на сесията на ОбС Благоевград този петък Решение на ОбС Благоевград върнато за втори път от областния управител Б. Михайлов

 

Рекорден брой от 70 точки ще бъдат разгледани от местните парламентаристи на предстоящата редовна сесия на ОбС Благоевград  този петък.

 

В тайно гласуване съветниците ще  определят дали да бъде удостоен проф. д-р Христо Пенев Кротев със званието ”Почетен гражданин”, за принос в развитието на съвременната българска наука, култура и образование, по случай 60 годишният му юбилей. Предложението е внесено от Дейвид Еванс – Президент на Американски университет в България.

Д-р Валентин Василев ще  направи годишен отчет за дейността си като Обществен посредник на територията на община Благоевград.

 

Очкава се да бъде приета и Наредба за отпускане и изплащане на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и отглеждането на деца на територията на Община Благоевград.

 

Съветниците ще разгледат и гласуват бюджетна прогноза за периода 2021 – 2023 година на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности на Община Благоевград.

 

Поемането на две краткосрочни задължения  от Община Благоевград за плащания по проекти, финансирани със средства от Европейския съюз ще бъдат подложени на гласуване в залата.

 

Община Благоевград подготвя проектно предложение по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2014 - 2021 г., по Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“ по Процедура „Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура – системи за външно изкуствено осветление на общините“. То също ще трябва да получи одобрението на местните парламентаристи на предстоящата сесия.

 

Няколко търга на общински имоти и разрешения за учредяване право на строеж и закупуване на имоти ще бъдат гласувани в петък. Тези предложения, заедно с искания за изработване и одобряване на ПУП на територията на общината, представляват по-голямата част от дневния ред на предстоящото редовно заседание на ОбС Благоевград.

 

Утре 25-ти февруари Общински съвет ще проведе извънредно заседание  с единственна точка касаеща предложение относно Предстоящо редовно заседание на Общото събрание на Асоциацията по В и К.

 

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News; Снимки: Магдалена Тренчева
Тагове:

Коментари: