.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.02.2020 15:52

Коментари 0 / Видяна 1176

Рекорден брой от 70 точки ще бъдат разгледани на сесията на ОбС Благоевград този петък

Още по темата: Какафония и хаос в ОбС – Благоевград Юристи: Андон Тодоров грубо наруши ЗМСМА и Правилника на ОбС Скандал! Съветниците напуснаха залата на ОбС-Благоевград! /ВИДЕО/ Поискаха оставката на председателя на ОбС – Благоевград ОбС – Благоевград заседава днес Дивидентите от общинските дружесва остават в общината ОбС-Благоевград заседава извънредно ОбС - Благоевгард отменя месечното си заседание Любен Милев напуска ОбС - Благоевград ОбС Благоевград с наредба за насърчаване на раждаемостта

 

Рекорден брой от 70 точки ще бъдат разгледани от местните парламентаристи на предстоящата редовна сесия на ОбС Благоевград  този петък.

 

В тайно гласуване съветниците ще  определят дали да бъде удостоен проф. д-р Христо Пенев Кротев със званието ”Почетен гражданин”, за принос в развитието на съвременната българска наука, култура и образование, по случай 60 годишният му юбилей. Предложението е внесено от Дейвид Еванс – Президент на Американски университет в България.

Д-р Валентин Василев ще  направи годишен отчет за дейността си като Обществен посредник на територията на община Благоевград.

 

Очкава се да бъде приета и Наредба за отпускане и изплащане на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и отглеждането на деца на територията на Община Благоевград.

 

Съветниците ще разгледат и гласуват бюджетна прогноза за периода 2021 – 2023 година на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности на Община Благоевград.

 

Поемането на две краткосрочни задължения  от Община Благоевград за плащания по проекти, финансирани със средства от Европейския съюз ще бъдат подложени на гласуване в залата.

 

Община Благоевград подготвя проектно предложение по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2014 - 2021 г., по Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“ по Процедура „Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура – системи за външно изкуствено осветление на общините“. То също ще трябва да получи одобрението на местните парламентаристи на предстоящата сесия.

 

Няколко търга на общински имоти и разрешения за учредяване право на строеж и закупуване на имоти ще бъдат гласувани в петък. Тези предложения, заедно с искания за изработване и одобряване на ПУП на територията на общината, представляват по-голямата част от дневния ред на предстоящото редовно заседание на ОбС Благоевград.

 

Утре 25-ти февруари Общински съвет ще проведе извънредно заседание  с единственна точка касаеща предложение относно Предстоящо редовно заседание на Общото събрание на Асоциацията по В и К.

 

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News; Снимки: Магдалена Тренчева
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN