.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.02.2020 16:10

Коментари 0 / Видяна 402

Маринов: Ситуацията в Северна Италия остава обезпокоителна

Още по темата: 611 заразени с коронавирус в България 593 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, 3 нови в Кюстендил Почти 1 млн. теста за COVID-19 в Русия Гърция започва безплатно тестване по домовете за COVID-19 581 с коронавирус у нас Започва масово тестване за коронавирус в Банско Тревожен сигнал! Медици в Благоевград сами плащат тестовете си за COVID-19? Мутафчийски: Да не се лигавим с мерките, труповете не може да се скрият Япония дарява противогрипно лекарство на България 17-годишен младеж е заразил 7 свои съученици

 

Вътрешният министър Младен Маринов и баварския му колега Йоахим Херман са обсъдили мерките, които трябва да бъдат взети за ограничаване на коронавируса в Европа.

 

След срещата Маринов заяви пред журналисти, че ситуацията в Италия е притеснителна и затова трябва да се планират бързи и ефектвни общи действия за ограничаване на вируса.

 

"Всяка страна трябва да вземе своите мерки за охрана на границите и при проява на симптоми да се реагира спешно. В момента има срещи между различни институции, преглеждат се и планове, за да сме ефективни ако се появи заплаха за страната", каза Маринов.

 

"Обезпокоени сме от събитията в Северна Италия, до момента там не е установен източникът на разпространение. За нас в Германия, а и за всички нас в Европа, е важно този вирус да не се разпространява", каза Херман.

 

Двамата с Маринов говорили за трафика за културно-исторически ценности, нелегалната миграция като заплаха, която още не е отминала.

 

"Все още има региони, където тя е засилена", каза българският министър.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: