.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.02.2020 17:55

Коментари 0 / Видяна 470

Около 5000 души пътуват от Италия до България всяка седмица

Още по темата: Над 80 души са под карантина в Разлог 611 заразени с коронавирус в България 593 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, 3 нови в Кюстендил Почти 1 млн. теста за COVID-19 в Русия Гърция започва безплатно тестване по домовете за COVID-19 581 с коронавирус у нас Започва масово тестване за коронавирус в Банско Тревожен сигнал! Медици в Благоевград сами плащат тестовете си за COVID-19? Мутафчийски: Да не се лигавим с мерките, труповете не може да се скрият Япония дарява противогрипно лекарство на България

Полетите са 37 седмично, няма смисъл от тестове при здрави хора

От засегнатите от коронавируса райони в Италия не излиза никой. Там живеят около 50 наши сънародници, но те не са се връщали в България. Това стана ясно от думите на националния здравен експерт д-р Ангел Кунчев преди извънредното заседание на Съвета по сигурността във връзка с разпространението на заболяването в Министерския съвет.

 

Той се съгласи, че връзките между България и Италия са значително по-интензивни, отколкото с Китай, но подчерта, че контрол на летищата се извършва на всички пътници.

 

 

"Въпросът е сега да разширим този контрол и на сухоземните граници и да създадем условия, да не позволим разпространение вътре в страната", обясни Кунчев.

 

Заради появила се информация, че жена, върнала се от Милано, е била препращана от болница в болница, тъй като е искала да си направи тест за коронавирус, а накрая са й поискани пари, д-р Ангел Кунчев подчерта, че изследвания не се правят на здрави хора.

 

„Няма смисъл да го правят. Броят на полетите от Италия до България е 37 седмично. С тях пътуват между 4 000 и 5 000 души. Няма смисъл те да се изследват, ако нямат симптоми“, посочи националният здравен експерт.

 

Премиерът Бойко Борисов свика днес извънредно заседание на Съвета по сигурността във връзка с разпространението на вируса COVID-19.

 

В Министерския съвет пристигнаха вътрешния министър Младен Маринов, зам.-министрите на здравеопазването Жени Начева и Бойко Пенков, държавният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, директорът на Центъра за заразни и паразитни болести (ЦЗПБ) проф. Тодор Кантарджиев, шефовете на ВМА и "Пирогов".

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари: