.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.02.2020 17:55

Коментари 0 / Видяна 520

Около 5000 души пътуват от Италия до България всяка седмица

Още по темата: Животът ще се нормализира най-рано през февруари Зловещ рекорд: 182 заразени с COVID-19, починаха 7 Актуланни данни от РЗИ Благоевград за Ковид-19 11 с коронавирус в Пиринско, инфекциозното отделение в МБАЛ – Благоевград се пълни Още 5 случая на коронавирус в Пиринско 4-годишно дете от детска градина в Кюстендил е с COVID-19 Джокович и съпругата му – с отрицателни тестове за коронавирус 60% от заразените с COVID-19 са регистрирани през последния месец Шестима изписани от Ковид отделението на болницата в Кюстендил Огнище на COVID-19 в шивашко предприятие

Полетите са 37 седмично, няма смисъл от тестове при здрави хора

От засегнатите от коронавируса райони в Италия не излиза никой. Там живеят около 50 наши сънародници, но те не са се връщали в България. Това стана ясно от думите на националния здравен експерт д-р Ангел Кунчев преди извънредното заседание на Съвета по сигурността във връзка с разпространението на заболяването в Министерския съвет.

 

Той се съгласи, че връзките между България и Италия са значително по-интензивни, отколкото с Китай, но подчерта, че контрол на летищата се извършва на всички пътници.

 

 

"Въпросът е сега да разширим този контрол и на сухоземните граници и да създадем условия, да не позволим разпространение вътре в страната", обясни Кунчев.

 

Заради появила се информация, че жена, върнала се от Милано, е била препращана от болница в болница, тъй като е искала да си направи тест за коронавирус, а накрая са й поискани пари, д-р Ангел Кунчев подчерта, че изследвания не се правят на здрави хора.

 

„Няма смисъл да го правят. Броят на полетите от Италия до България е 37 седмично. С тях пътуват между 4 000 и 5 000 души. Няма смисъл те да се изследват, ако нямат симптоми“, посочи националният здравен експерт.

 

Премиерът Бойко Борисов свика днес извънредно заседание на Съвета по сигурността във връзка с разпространението на вируса COVID-19.

 

В Министерския съвет пристигнаха вътрешния министър Младен Маринов, зам.-министрите на здравеопазването Жени Начева и Бойко Пенков, държавният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, директорът на Центъра за заразни и паразитни болести (ЦЗПБ) проф. Тодор Кантарджиев, шефовете на ВМА и "Пирогов".

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN