.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.02.2020 10:32

Коментари 0 / Видяна 400

Президентът на Кипър пристига на официално двудневно посещение у нас

Още по темата: Протестиращи срещу Радев опънаха палатки пред президенството Радев: 1 май не е подарък, а резултат от волята за достоен живот на поколения Радев: Загубата на Милен Цветков е и загуба за българската журналистика Румен Радев: Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е в момента Президентът Румен Радев е на посещение в Трявна Радев: Нямам проблем с Борисов Радев не наложи вето върху актуализацията на бюджета Президентът пристигна в Благоевград Президентът Радев идва в Благоевград Радев: Честит празник, скъпи български жени!

 

На 25 и 26 февруари 2020 г. по покана на българския държавен глава Румен Радев на официално посещение в България ще бъде президентът на Република Кипър Никос Анастасиадис, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

 

Във фокуса на разговорите между президентите Радев и Анастасиадис ще бъде засилване на икономическото и търговско партньорство между двете държави, проекти за енергийна диверсификация в региона, както и сътрудничеството на България и Кипър в Европейския съюз.

 

Във вторник пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ президентът Никос Анастасиадис и съпругата му Андри Анастасиадис ще бъдат посрещнати от Румен Радев и Десислава Радева с официална церемония.

 

Държавният глава на Кипър ще положи венец пред паметника на Незнайния воин. Двамата президенти ще проведат среща „на четири очи“, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на България и Кипър.

 

По-късно президентите Радев и Анастасиадис ще направят съвместни изявления за медиите в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

 

В сряда в сградата на Българската търговско-промишлена палата, Румен Радев и Никос Анастасиадис ще открият Българо-кипърски бизнес форум, в рамките на който ще бъдат подписани три двустранни споразумения за сътрудничество между търговско-промишлените палати на двете държави.

 

Във форума ще участват фирми от Кипър с интерес в сферата на транспортната инфраструктура, инвестиции в авиационния сектор, управление на недвижимо имущество, складови дейности, консултантски услуги, производство на електротехника.

 

По-късно същия ден българският и кипърският президент и техните съпруги ще открият изложба, посветена на 60-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Кипър.

 

Откриването ще се състои във фоайето на „Платинум бизнес център“ (ул. „Бачо Киро“ 30).

E79 News
Тагове:

Коментари: