.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
27.02.2020 13:35

Коментари 0 / Видяна 2414

Предстоят конкурси за управители на общинските дружества

Още по темата: ОбС-Благоевград заседава извънредно ОбС - Благоевгард отменя месечното си заседание Любен Милев напуска ОбС - Благоевград ОбС Благоевград с наредба за насърчаване на раждаемостта Треньорът Илиев предлага боксовият клуб „Югозапад” да стане общински Компромисно решение за спора около намерението за строителство до кампуса на Американски университет в Благоевград Предстоят конкурси за управители на общинските дружества ОбС Благоевград прие кметът Томов да гласува „въздържал се” за излизането на Петрич и Струмяни от ВиК асоциацията Рекорден брой от 70 точки ще бъдат разгледани на сесията на ОбС Благоевград този петък Решение на ОбС Благоевград върнато за втори път от областния управител Б. Михайлов

 

Предстоят и промени в общинските дружества. Това стана ясно на проведената днес пресконференция от председателят на ОбС Благоевград Андон Тодоров. Поради влезли в сила нови наредби от закона за публичните предприятия, ще се проведат конкурси за управители, които ще трябва да представят бизнес план за развитието на всяко дружество.  Ще се оптимизира и съставът им, или иначе казано нови хора предстоят да останат без работа в Благоевград.

 

Разрешения и одобрения на ПУП са по-голямата част от 70-те точки, които ще гласуват благоевградските съветници на утрешното си редовно заседание.  По информация на председателя на съвета, това са преписки, някои от които от 2018г., които сега влизат за разглеждане в пленарна зала.

 

Една от спорните точки, предвиждаща застрояване в района на общежитията на Американски университет с  отпадане на предвидените алеи и озеленяване, е получила едно положително и едно отрицателно и едно положително становище при разглеждане в постоянните комисии към ОбС Благоевград. Председателят Тодоров изказа предположение, че преписката ще бъде върната за преразглеждане със съответните указания  в общинска администрация и към вносителя на предложението. По този въпрос на утрешната сесия ще бъде дадена думата на представител на АУБ и на заявителя  на предложението.

 

От 12 март започват срещи на общински съветници с хора по населени места и квартали за запознаване на място с наболели проблеми от обществено значение.  Срещите ще са в работно време и ще започнат в село Изгрев, като следващия месец срещата ще се състои в с. Еленово. Посочените проблеми ще бъдат протоколирани и ще бъде поискано от кмета да даде отговор в рамките на месец.

 

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News
Тагове:

Коментари: