.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
28.02.2020 15:11

Коментари 0 / Видяна 802

Дипломира се випуск 2019 на Филологическия факултет

Още по темата: Ето за кои студенти в ЮЗУ „Неофит Рилски“ учебната година ще започне дистанционно… Новата академична година в ЮЗУ ще започне присъствено ЮЗУ стартира дарителска кампания в помощ на гл. ас. д-р Ангел Цветков Първокурсниците в ЮЗУ избрали защитени специалности ще бъдат освободени от такси ЮЗУ „Неофит Рилски“ организира допълнителни практически изпити по вид спорт и физическа подготовка Закриха Катедрата по педагогика в ЮЗУ Председателят на студентските съвети в България се срещна с ръководството на ЮЗУ „Неофит Рилски“ Гърците пак въведоха карантина, но за 1 седмица ЮЗУ „Неофит Рилски“ за първи път ще проведе онлайн изпит по химия Административен съд – Благоевград отложи делото за избора на ректор на Югозападния университет

 

На тържествена церемония в Аулата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ 130 бакалаври и магистри от Филологическия факултет получиха дипломите си за завършено висше образование.

 

На церемонията бяха отличени и седемнадесетте отличници на випуск 2019.

 

Тържеството бе открито от заместник-ректора на университета проф. д.изк. Йордан Гошев, който поздрави с празничния ден абсолвентите и техните близки.

 

„От утре навлизате в едни други условия, където професионализма и работата ще заемат голяма част от вашия живот. Доказването на вашия талант и вашите възможности ще бъде нелека задача.

 

Убеден съм, че единственото нещо, което ще ви ръководи е обичта към това, което ще правите и това ще направи вашето бъдеще смислено.

 

Предстои ви да бъдете решителни и да направите всичко, което е по силите ви, за да превърнете мечтите си в реалност, да приложите в практиката всичко онова, което сте придобили  по време на вашето следване в един от най-престижните университети в България – ЮЗУ „Неофит Рилски“, каза в приветствието си проф. Гошев.

 

Поздрав към абсолвентите отправи и деканът на факултета – проф. д.-р Магдалена Панайотова.

 

„Университетът не е просто висше училище, той е особен инструмент, който задава посоката на развитие на всеки един от вас за професионалното му изграждане, за да може утре да се поздравите като успешни специалисти, с увереност, че сте на най-доброто място, от което да сте максимално полезни на себе си и на другите хора.

 

Сигурно няма да ви е лесно, този ден е начало на вашия собствен професионален път, отговорностите ви стават повече“, каза проф. Панайотова. Тя призова дипломантите да се заредят с кураж и търпение, да вярват в себе си и да обичат това, което правят. 

 

Дипломите на абсолвентите от випуск 2019 връчиха деканът на факултета проф. Панайотова и нейните заместници – доц. д-р Гергана Падарева-Илиева и  доц. д-р Антоанета Михайлова.

 

С успех 6.00 от семестриалните и държавните изпити се дипломираха Кристина Урумова, завършваща специалност „Българска филология“ и Веселка Лазова, завършваща специалност „Лингвистика“.

 

Те получиха плакет на университета и грамота. Сред отличниците са и Мария Налджиева, Йоана Томова, Атина Превенда, Йоана Станоева, Алевтина Минчева и др.

 

От името на абсолвентите с думи на благодарност се обърна Мариана Керанджиева, която завършва специалност „Българска филология“.

 

„В живота си всеки човек се изправя пред много избори, не знае и няма как да знае кой е правилен и кой не. Днес, застанали тук, ние студентите от Филологическия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ спокойно и уверено можем да кажем, че ние направихме правилния избор“, каза Мариана.

 

Тя благодари на преподавателите за знанията, всеотдайността, търпението и критиките и увери, че ще бъдат добри в професията си, защото имат добър пример от своите преподаватели.

 

Музикален поздрав към абсолвентите и гостите поднесе студентският фолклорен ансамбъл на ЮЗУ „Неофит Рилски“, който изпълни танца „Селското“, музика – д-р Петьо Кръстев, хореография – доц. д-р Георги Гаров.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN