.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.02.2020 15:02

Коментари 0 / Видяна 512

С Масленица руснаците в Благоевград изпратиха зимата

Още по темата: Призовават кмета на Благоевград към действия Областният управител Бисер Михайлов свика спешно кризисния щаб за Коронавируса! На училище по време на пандемия Ударна дезинфекция на учебни заведения в Благоевград срещу COVID-19 Благоевградчани излизат на протест Малки и големи посрещнаха Баба Марта на площада в Благоевград Започват номинациите за "Жена на годината в Благоевград” С Масленица руснаците в Благоевград изпратиха зимата Въжен парк – Благоевград отваря врати на 1 март Община Благоевград отново предаде хората. Винетките остават

 

Десетки гости от близо и далеч присъстваха на 23-ото издание на празника Масленица в Благоевград. Те се сбогуваха със зимата, изгаряйки чучелото на Масленица, за да посрещнат пролетта. Организатор на празника е Руския културно-информационен клуб.

Пристигащите гости бяха посрещнати от домакините с палачинки и водка. Палачинката е символ на слънцето, обясниха организаторите.

 

Доброто настроение – с песни и танци – поддържаха изпълнителите на сцената. В традиционните игри се включиха участници от различни възрасти, демонстрирали умения, майсторство и бързина. Жив петел беше голямата награда за най-добрия състезател.

В края на тържеството беше изгорено чучелото на Масленица. Заедно с него изгоряха и написаните от гостите на листчета лоши неща, станали през изминалата година, за да не се случват никога повече. Малки и големи прескачаха огъня за здраве и късмет.

Автор: БНР, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари: