.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.03.2020 13:03

Коментари 18 / Видяна 11866

Ексклузивно в Е-79.com! Скандал в детска ясла №5 в Благоевград! Побой, обиди и заплахи към персонала и родителите!

Още по темата: Ексклузивно! Уволниха директорката на детска ясла №5 в Благоевград! Родители в подкрепа на персонала от детска ясла № 5 „Конче Вихрогонче“ Служители на ясла №5 напускали заради директорката Ексклузивно! Директорът на ясла №5 проговори: „В обвиненията няма капка истина!“ Скандалът се разраства! И родители с жалби срещу директора на детска ясла №5 Ексклузивно в Е-79.com! Скандал в детска ясла №5 в Благоевград! Побой, обиди и заплахи към персонала и родителите!

 

Жалба срещу директора на детска ясла №5 „Конче Вихрогонче“ г-жа Илинка Ханджийска са внесли медицински сестри и помощен персонал от детското заведение до кмета на община Благоевград Румен Томов и ресорния заместник-кмет Василиса Павлова.

 

В писмото си до Томов 6 медицински сестри и помощник-готвачът на яслата излагат ужасяващи случки и отношение от страна на директорката Ханджийска към тях.

 

Обидите и квалификациите са ежедневие, твърдят в обръщението си служители в детското заведение.

 

„Нервно болни“, „луди“, „смешни“ са само част от определенията, които директорката използвала за подчинените си, се цитира в писмото да кмета, с което Е-79 нюз също разполага.

 

Постоянно заплашвала и принуждавла дългогодишни работници в яслата да напускат. Оказва се обаче, че вербалната агресия е само малка част от случващото се в детското заведение.

 

Преди време директорката г-жа Ханджийска си позволила и физическа разправа с помощник-готвача Надя Иванова.

 

Иванова е удряна по ръката от директорката, от което са и нанесени и телесни повреди.

 

Готвачката разполага със снимков материал и медицинско свидетелство от съдебен лекар, които също са предоставени на ръководството на община Благоевград.

 

Персоналът на детска ясла №5 работи под постоянен стрес от години, научи Е-79 нюз.

 

Ужасяващото отношение, на което са подложени от страна на директора Илинка Ханджийска, рефлектира и върху работата им, която е свързана с бебета и деца до 3-годишна възраст.

 

В обръщението си до кмета Румен Томов медицинските сестри Христова, Черкезова, Лозанова, Димитрова, Вачкова, Тенева и помощник-готвач Илиева твърдят, че освен всичко друго, директорката прехвърля свои отговорности  и задължения върху персонала.

 

Забранява им да общуват помежду си и дори когато имат нужда чисто професионално да се допитат до колега, това не им е позволено, с мотив, че клюкарствали.

 

Стигнало се до там, че за да развали взаимоотношенията в колектива, разделила дългогодишни двойки медицински сестри и самосиндикално преместила адаптирани деца от едни групи в други. Това принудило част от родителите да потърсят други ясли за малчуганите.

 

Наш репортер научи, че сред работещите в яслата има и фаворити на директорката. Една от тях е педагогът на детското заведение г-жа Антоанета Томалянова. Оказва се обаче, че тя по никакъв начин не участва в работата с децата, каквито са нейните задължения, твърдят медицинските сестри.

 

Нееднократно са информирали директорката за това, но резултат няма.

 

Писменото обръщение на персонала на яслата до кмета Румен Томов е входирано в Общината в началото на месец януари 2020 г. Преди това, още в началото на декември 2019 г. работещите неколкократно са информирали за проблема и кмета и ресорния му заместник г-жа Василиса Павлова. За сега реакция от Община Благоевград няма.

 

Вносителите на писмото в Община Благоевград очакват конкретни действия от кметското ръководство, за да могат да вършат работата си ефективно и мотивирано.

 

В момента директорът на ясла „Конче Вихрогонче“ е в отпуск. Илинка Ханджийска не отговори на неколкократните ни опити да се свържем с нея по телефона. Е-79 нюз продължава да следи случая, очаквайте още разкрития по темата.

 

 

Автор: Екип, E79 News
Тагове:

Коментари: