.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.03.2020 14:54

Коментари 0 / Видяна 6488

Скандалът се разраства! И родители с жалби срещу директора на детска ясла №5

Още по темата: Ексклузивно! Уволниха директорката на детска ясла №5 в Благоевград! Родители в подкрепа на персонала от детска ясла № 5 „Конче Вихрогонче“ Служители на ясла №5 напускали заради директорката Ексклузивно! Директорът на ясла №5 проговори: „В обвиненията няма капка истина!“ Скандалът се разраства! И родители с жалби срещу директора на детска ясла №5 Ексклузивно в Е-79.com! Скандал в детска ясла №5 в Благоевград! Побой, обиди и заплахи към персонала и родителите!

 

5-има родители също са внесли жалби в Общината срещу директорката на детска ясла №5 в Благоевград, научи Е-79 нюз. Родителите обвиняват Илинка Ханджийска в грубо отношение към тях и децата им и липса на професионални и лични качества за поста, който заема.

 

Свързахме се с Любима Христова, майка на 3-годишно момченце, възпитаник на яслата.

 

„Съжалявам, че записах малкия си син в тази ясла“, така започва разговорът ни с нея. За първи път била подложена на лошо отношение от страна на директорката, когато се оказало, че бележка, с която е трябвало да бъдат извинени отсъствия на детето ѝ, е изгубена и неправомерно е начислена такса, която трябва да плати. „Не мога да опиша какво унизително отношение имаше от страна на директорката по отношение на мен като родител и човек, затова че съм отишла да разговарям с нея.

 

И тук искам да отбележа, че не съм за 20-те лева, въпросът е принципен“, коментира Христова.

 

В последствие парите са възстановени, но започва отвратително по думите ѝ отношение от страна на директорката. Тенденциозно или не, детето ѝ няколко пъти е връщано на родителите с непочистено дупе.

 

Така съвсем случайно майката разбира, че в яслата, където се отглеждат деца до 3-годишна възраст, бойлер за топла вода няма.

 

Такъв е монтиран едва през месец август миналата година, а информация за малчуганите и тяхното ежедневие в детското заведение родителите получават от медицинските сестри, но не и от педагожката, чието задължение е това.

 

„Нито веднъж госпожа Томалянова – педагожката, не ни събра на среща, за да ни обясни как върви развитието на децата ни, как се справят, могат ли да говорят и т.н.“.

 

Любима Христова излага тези свои притеснения в сигнал до Общината. Информира ги и затова, че снимки на децата се качват в социални мрежи без съгласието на родителите. От кметска администрация получава отговор,че няма основателно закононарушение. „Вследствие на моя сигнал г-жа Ханджийска разформирова 4-та група, а децата бяха преместени при непознати свои връстници и медицински сестри“.

 

Така вече адаптирани към обстановката деца се връщат в изходна позиция, а няколко родители дори местят малчуганите си в други ясли. „Вместо да се опита да вникне в проблема и да потърси решение, директорката дори ме обвини, че правя всичко това, защото съм подкокоросана от медицинските сестри в градината“, разказва майката.

 

На унизително отношение е подложена и по време на нарочно свикана родителска среща, по време на която е определена като „проблемен родител“ от госпожа Ханджийска.

 

Жалба срещу директорката на яслата е внесла и Мария Бучкова. „За мен проблемът е в това, че въпросната директорка лъже откровено и прикрива съществуващи проблеми в яслата. Визирам случая с липсата на топла вода.

 

Тя твърдеше, че топла вода има и дори отказа да приеме финансово дарение за закупуване на бойлер, само  и само да не стане ясно, че ни е излъгала“.

Според Бучкова, директорката Илинка Ханджийска се държи абсолютно неадекватно и невъзпитано към нея.

 

Твърдяла, че нейното дете е от толерираните в яслата. „Аз специално отношение никога не съм искала. Детето ми нито спи в златен креват, нито на златни чаршафи, не яде някаква специална храна. Тя се държи така сякаш ни върши услуга с това, че нашите деца се отглеждат там. А всъщност, нали това е нейната работа?“, недоумява Бучкова.

 

Според нея, г-жа Ханджийска е успяла да оформи приятелски кръг от част от своите подчинени и те се ползват с привилегии. Всички останали служители биват мачкани и унижавани. 

 

Мария Бучкова каза категорично, че няма никакви претенции към медицинските сестри и помощния персонал, който се грижи за детето ѝ, за нея проблемът е в поведението на директорката Илинка Ханджийска.

 

 „Проблемите в тази ясла са управленски, там просто няма комуникация, действа се унизително спрямо децата и нас родителите“, категорична пък е Любима Христова. Казва, че посещава яслата с отвращение, но го прави. Още малко, докато детето ѝ тръгне на детска градина.

 

„От Общината ми предложиха да преместят детето ми в друга ясла, но за мен това не е решение на проблемите“, смята тя.

 

Както Е-79 нюз единствена информира, скандалът около детска ясла №5 в Благоевград избухна след като работещи в детското заведение пуснаха писмо до кмета Румен Томов с обвинения срещу директорката за психически и физически тормоз над персонала.

 

 

Автор: Екип, E79 News
Тагове:

Коментари: