.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
04.03.2020 15:07

Коментари 1 / Видяна 4020

Ексклузивно! Директорът на ясла №5 проговори: „В обвиненията няма капка истина!“

Още по темата: Ексклузивно! Уволниха директорката на детска ясла №5 в Благоевград! Родители в подкрепа на персонала от детска ясла № 5 „Конче Вихрогонче“ Служители на ясла №5 напускали заради директорката Ексклузивно! Директорът на ясла №5 проговори: „В обвиненията няма капка истина!“ Скандалът се разраства! И родители с жалби срещу директора на детска ясла №5 Ексклузивно в Е-79.com! Скандал в детска ясла №5 в Благоевград! Побой, обиди и заплахи към персонала и родителите!

 

След многократни опити да се свържем с директора на детска ясла №5 в Благоевград Илинка Ханджийска, днес наш репортер успя да разговаря с нея, макар и за кратко. „В обвиненията от страна на част от персонала и родителите няма капка истина!“.

 

Така Илинка Ханджийска коментира информацията, която единствено Е-79 нюз съобщи преди ден за побой, заплахи и грубо отношение от нейна страна.

 

Разговорът с госпожа Ханджийска беше кратък и не разбрахме дали в края му тя не се опита да заплаши медията ни по някакъв начин или само така ни се е сторило. Изпусната реплика от нейна страна „Сега ще видят те“ към човек, който явно беше до нея по време на разговора ни, ни навежда на тази мисъл.

 

Кой какво ще види и дали обвиненията на персонала и родителите са основателни се надяваме да стане ясно съвсем скоро. От пресцентъра на Община Благоевград съобщиха днес, че жалби срещу директорката на детска ясла №5 са постъпвали неколкократно от пролетта на 2019 г. до момента както от родители, така и от персонала в детското заведение. 

 

В резултат на подадените сигнали на 9 януари тази година, по предложение на зам.-кмета по хуманитарни дейности г-жа Василиса Павлова и гл. експерт „Здравеопазване“ д-р Антон Темелков,  е проведена среща с всички медицински сестри, детегледачки и персонал, в присъствието на директорката на яслата.

 

По време на срещата е изискано писмено обяснение от директорката за случващото се там. Предложено е и поставяне на видеонаблюдение в занималните на детското заведение. 

 

От Община Благоевград е пусната анонимна анкета сред родителите на деца, посещаващи яслата, в която те да изразят мнението си за отглеждането на техните деца и информираността си за психо климата в заведението. Крайният срок за попълване на анкетата е 6 март.

 

След обобщаване на резултата, Общината ще предприеме съответните мерки и действия за създаване на нормална среда за работа в яслата, се казва в официалното съобщение на пресцентъра.

 

Междувременно, бивши вече служители на детска ясла „Конче Вихрогонче“ също ни потърсиха със своята гледна точка по случващото се.

 

Очаквайте подробности!

 

 

Автор: Екип, E79 News
Тагове:

Коментари: