.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
07.03.2020 09:11

Коментари 0 / Видяна 1022

Отпускат над 50 млн. за Великденски добавки към най-ниските пенсии

Още по темата: Дончев: Готвим нова подкрепа за бизнеса от поне 170 млн. лева ББР дава облекчени условия за кредитите КНСБ: Хиляди ще останат без доходи в края на годината ОПЕК прогнозира свиване на световната икономика с 4,3% през тази година Сачева: В бюджет 2021 предлагаме разумен баланс Фирмите ще получат 200 млн. лева заради COVID-19 НСИ: 34.9% по-малко наети в туризма, средната заплата е най-ниската - 647 лева Родителите на осмокласници могат да кандидатстват за помощ в размер на 250 лв. Започва продължението на мярката 60/40 НСИ: С 96 000 са се увеличили безработните от COVID -19

 

Това ще е деветият път, в който правителствата на ГЕРБ отпускат пари за празници на възрастните с най-ниски пенсии.

 

След като получиха допълнителни пари за Коледа, възрастните хора с най-ниски пенсии ще вземат и великденски добавки. Новината съобщи премиерът Бойко Борисов при инспекция на магистрала "Хемус".

 

Той обясни, че в петък сутринта с коалиционните партньори са обсъждали да бъдат отпуснати над 50 млн. лв. за добавки към пенсиите.

 

"Сега подготвяме с коалиционните партньори Великден, който е след 30-40 дни, да дадем 50 и няколко милиона за хората с ниските пенсии", каза министър-председателят.

 

Това ще е деветият път, в който правителствата на ГЕРБ отпускат пари за празници на възрастните с най-ниски пенсии.

 

Пенсионерите последно получиха допълнителни 40 лв. за Коледа, което струваше на хазната 51 млн. лв. „Това го правим за осми път. Това означава, че близо половин милиард са дадени повече за пенсионерите по време на нашето управление“, коментира тогава Борисов.

 

Надбавки би трябвало да получат пенсионерите, които вземат пенсия до 363 лв. включително, колкото е линията на бедност за тази година. Това по последни данни на НОИ са около 1,2 милиона пенсионери.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: