.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
07.03.2020 09:11

Коментари 0 / Видяна 728

Отпускат над 50 млн. за Великденски добавки към най-ниските пенсии

Още по темата: Външният дълг намалява с 576 млн. евро 1021,10 лева е среден осигурителен доход за март Държавата отпуска допълнителни средства за производителите на зеленчуци Горанов: Лимит на дълга до 10 милиарда лева не е празен чек Парното поевтинява с между 8-25% Чакаме банкова ваканция за кредитите и евентуално минимална заплата за самоосигуряващите Караниколов: Състоянието на българската икономика ще става все по-лошо МОН има готовност да изпълни всички спешни мерки на кабинета Отпускат над 50 млн. за Великденски добавки към най-ниските пенсии Отпускат още средства за преброяването догодина

 

Това ще е деветият път, в който правителствата на ГЕРБ отпускат пари за празници на възрастните с най-ниски пенсии.

 

След като получиха допълнителни пари за Коледа, възрастните хора с най-ниски пенсии ще вземат и великденски добавки. Новината съобщи премиерът Бойко Борисов при инспекция на магистрала "Хемус".

 

Той обясни, че в петък сутринта с коалиционните партньори са обсъждали да бъдат отпуснати над 50 млн. лв. за добавки към пенсиите.

 

"Сега подготвяме с коалиционните партньори Великден, който е след 30-40 дни, да дадем 50 и няколко милиона за хората с ниските пенсии", каза министър-председателят.

 

Това ще е деветият път, в който правителствата на ГЕРБ отпускат пари за празници на възрастните с най-ниски пенсии.

 

Пенсионерите последно получиха допълнителни 40 лв. за Коледа, което струваше на хазната 51 млн. лв. „Това го правим за осми път. Това означава, че близо половин милиард са дадени повече за пенсионерите по време на нашето управление“, коментира тогава Борисов.

 

Надбавки би трябвало да получат пенсионерите, които вземат пенсия до 363 лв. включително, колкото е линията на бедност за тази година. Това по последни данни на НОИ са около 1,2 милиона пенсионери.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: