.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.03.2020 09:08

Коментари 1 / Видяна 1258

Ударна дезинфекция на учебни заведения в Благоевград срещу COVID-19

Още по темата: Призовават кмета на Благоевград към действия Областният управител Бисер Михайлов свика спешно кризисния щаб за Коронавируса! На училище по време на пандемия Ударна дезинфекция на учебни заведения в Благоевград срещу COVID-19 Благоевградчани излизат на протест Малки и големи посрещнаха Баба Марта на площада в Благоевград Започват номинациите за "Жена на годината в Благоевград” С Масленица руснаците в Благоевград изпратиха зимата Въжен парк – Благоевград отваря врати на 1 март Община Благоевград отново предаде хората. Винетките остават

 

Общежитията за учениците от Езиковата и Математическата гимназия, Спортният интернат и ЮЗУ – Благоевград вчера бяха подложени на  ударна дезинфекция срещу коронавируса.

 

С превантивните мерки се зае специалистът Иван Попов и негов асистент, които вчера бяха засечени от репортер да влизат  в ученическото общежитие в пълно „бойно“ снаряжение –  със специални костюми и маски.

 

Ето какво заяви Попов по повод предпазните мерки: „Ползват се препарати на алкохолна основа с мощно бактерицидно и вирусоцидно действие. Обработваме обекти, в които има засилено присъствие на хора – учебни заведения, кина, театри, мола“.

 

 По думите му новият вирус Ковид-19 не е устойчив на външна среда и е чувствителен на дезинфектанти за обща употреба. При наличие на потвърдени случаи на коронавирус честотата на дезинфекцията в зависимост от обектите може да варира от 4 пъти на ден до дезинфекция на всеки час, като в обществения транспорт се препоръчва да се прави след всеки курс. 

 

„Най- вече трябва да се засили профилактиката, включваща елементарни хигиенни навици, като често миене на ръце. Обикновеният сапун обаче няма да свърши работа, най-добре е да се използват препарати с алкохолни и хлорактивни съставки”, категоричен е хигиенният специалист.

 

 

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари:

Спасова, 12.03.2020 19:38

Ударната дезинфекция се състои в обилно хлориране, а все пак сме в 21 век. Да му мислят децата и техните родители, пък и учителите са изложени на тази газова атака. Жалко е, че тези, които трябваше да вземат правилното решение, не проявиха разум, а инат.

1