.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.03.2020 09:08

Коментари 1 / Видяна 2108

Ударна дезинфекция на учебни заведения в Благоевград срещу COVID-19

Още по темата: 5 села в Община Благоевград остават без детски градини до края на август Паметта на 38 български войни, погребани в гробищния парк на Логодаж, бе почетена с Панахида и поднасяне на цветя Българските автобуси ще преминават през специално обособен коридор на ГКПП „Кулата – Промахон” Правят площадка за домашни любимци в Благоевград Адвокат Теодор Тошев сезира прокуратурата за фалшиви новини Въпреки тримата заразени с COVID -19! Община Благоевград е отворена за граждани Андон Тодоров остава председател на ОбС – Благоевград поне до края на месеца Такса "Смет" за заведенията в Благоевград без промяна Панихида за загиналите за свободата на Македония ще бъде отслужена в църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград НПО търсят изход от тежкото положение в Благоевград

 

Общежитията за учениците от Езиковата и Математическата гимназия, Спортният интернат и ЮЗУ – Благоевград вчера бяха подложени на  ударна дезинфекция срещу коронавируса.

 

С превантивните мерки се зае специалистът Иван Попов и негов асистент, които вчера бяха засечени от репортер да влизат  в ученическото общежитие в пълно „бойно“ снаряжение –  със специални костюми и маски.

 

Ето какво заяви Попов по повод предпазните мерки: „Ползват се препарати на алкохолна основа с мощно бактерицидно и вирусоцидно действие. Обработваме обекти, в които има засилено присъствие на хора – учебни заведения, кина, театри, мола“.

 

 По думите му новият вирус Ковид-19 не е устойчив на външна среда и е чувствителен на дезинфектанти за обща употреба. При наличие на потвърдени случаи на коронавирус честотата на дезинфекцията в зависимост от обектите може да варира от 4 пъти на ден до дезинфекция на всеки час, като в обществения транспорт се препоръчва да се прави след всеки курс. 

 

„Най- вече трябва да се засили профилактиката, включваща елементарни хигиенни навици, като често миене на ръце. Обикновеният сапун обаче няма да свърши работа, най-добре е да се използват препарати с алкохолни и хлорактивни съставки”, категоричен е хигиенният специалист.

 

 

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари:

Спасова, 12.03.2020 19:38

Ударната дезинфекция се състои в обилно хлориране, а все пак сме в 21 век. Да му мислят децата и техните родители, пък и учителите са изложени на тази газова атака. Жалко е, че тези, които трябваше да вземат правилното решение, не проявиха разум, а инат.

1