.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.03.2020 11:29

Коментари 0 / Видяна 532

Без спортни мероприятия на закрито в областите с потвърдени случаи на коронавирус

Още по темата: Депутати и министри остават без заплати за времето на извънредното положение Заразените в Разлог са семейство пенсионери 549 са потвърдените случаи на COVID-19, 90-годишна почина в Два нови случая на заразени с COVID - 19 в Разлог Мъж и жена, поставени под карантина, напуснаха страната Служители на Спешна помощ заразени с COVID-19 Няма бум на българи, завърнали се от чужбина, които се регистрират като безработни 80-годишна жена дари пенсията си на болницата в Исперих 17 души са под карантина в Дупница Привикват при нужда в отделенията и на ГКПП – Гюешево медицински сестри от забавачки и училища

 

В областите с потвърдени случаи на COVID-19 се преустановява провеждането на спортни мероприятия на закрито. Това се казва в заповед, подписана от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

 

При невъзможност за отлагане или препланиране, по изключение, спортните мероприятия на закрито се провеждат без публика.

 

Всички спортни мероприятия на открито се провеждат без публика.

 

Забранява се провеждането на спортни мероприятия, в които участват деца.

 

В областите без потвърдени случаи на коронавирус COVID-19 провеждането на спортни мероприятия на закрито и открито трябва да бъде ограничено до присъствието на 250 души, като се осигури минимално разстояние 1 метър между присъстващите или присъстващите да бъдат поставени през едно свободно седящо място.

 

Да се дезинфектират местата за провеждане на спортни мероприятия на закрито преди и след мероприятието.

 

При международни спортни мероприятия участници от страни, определени като рискови, да са преминали 14-дневна изолация на територията на България.

 

Изпратената до всички лицензирани спортни организации и техните членове заповед е издадена във връзка с предписанията на Националния оперативен щаб за предотвратяване разпространението на COVID-19 на територията на Република България и Заповед № РД-01-122/11.03.2020 г. на министъра на здравеопазването.

 

Към днешна дата установени случаи на коронавирус има в София, Плевен и Габрово.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: