.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.03.2020 11:29

Коментари 0 / Видяна 960

Без спортни мероприятия на закрито в областите с потвърдени случаи на коронавирус

Още по темата: 160 новозаразени и 12 починали от коронавирус Дванадесет паралелки от пет училища в Благоевградско се обучават дистанционно заради случаи на Ковид-19 Карантинират ученици от СУ "Братя Каназиреви" в Разлог заради случаи на коронавирус Само благоевградчани влизат в Германия с PCR тест Доц. Чорбанов: Училищата не трябва да бъдат ограничавани заради COVID-19 За осем дни – пет училища в Благоевград и Кресна със случаи на COVID – 19 Коронавирус и в 3 ОУ „Димитър Талев” Удължиха извънредната епидемична обстановка Коронавирус и в МГ и в Икономиката в Благоевград Няколко класа от от Строителния под 14-дневна карантина

 

В областите с потвърдени случаи на COVID-19 се преустановява провеждането на спортни мероприятия на закрито. Това се казва в заповед, подписана от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

 

При невъзможност за отлагане или препланиране, по изключение, спортните мероприятия на закрито се провеждат без публика.

 

Всички спортни мероприятия на открито се провеждат без публика.

 

Забранява се провеждането на спортни мероприятия, в които участват деца.

 

В областите без потвърдени случаи на коронавирус COVID-19 провеждането на спортни мероприятия на закрито и открито трябва да бъде ограничено до присъствието на 250 души, като се осигури минимално разстояние 1 метър между присъстващите или присъстващите да бъдат поставени през едно свободно седящо място.

 

Да се дезинфектират местата за провеждане на спортни мероприятия на закрито преди и след мероприятието.

 

При международни спортни мероприятия участници от страни, определени като рискови, да са преминали 14-дневна изолация на територията на България.

 

Изпратената до всички лицензирани спортни организации и техните членове заповед е издадена във връзка с предписанията на Националния оперативен щаб за предотвратяване разпространението на COVID-19 на територията на Република България и Заповед № РД-01-122/11.03.2020 г. на министъра на здравеопазването.

 

Към днешна дата установени случаи на коронавирус има в София, Плевен и Габрово.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN