.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.03.2020 10:24

Коментари 2 / Видяна 6928

Лекарка напусна Спешното в Благоевград заради COVID-19

Още по темата: ЕС поръча още 150 милиона дози от ваксината на Modernа МЗ: Ваксини ще има и за хората без осигуровки Лекарите от МБАЛ- Благоевград се върнаха към нормалния си работен ритъм 89 български деца вече са били ваксинирани срещу COVID-19 Разрешават свижданията в болници при пациенти с престой над 5 дни 9 нови случая на COVID-19 в Благоевградско Стана ясно колко българи са преболедували COVID-19 Ковид-19: Занижен интерес към ваксините в РЗИ-Благоевград 27 нови случая на коронавирус у нас "Пирогов" затвори и последното COVID отделение

 

Лекарка напусна работа в  Спешния център в Благоевград. Служителката е била и пенсионерка.

 

Тя била дежурна преди няколко дни, когато се оказало, че екип трябва да отиде до близка бензиностанция.

 

Там бил спрял тир, идващ от чужбина, а екипът на ЦСМП трябвало да прегледа шофьора за симптоми на коронавируса. Въпреки че имало достатъчно защитни костюми, маски, очила и др., тя отказала да се облече и да отиде.

 

Наложило се друг неин колега да се качи в линейката. Заради това директорът на Спешния център д-р Красимир Михайлов е разговарял с лекарката и тя си подала молба за напускане поради пенсиониране.

 

Сестра й, която също работи в ЦСМП също е подала молба за напускане, пише “24 часа”.

 

“Възмутен съм, че при наличие на всички предпазни средства, колега може да откаже да си изпълнява служебните задължения. Веднага подписах освобождаването й, защото тя и без това беше в пенсионна възраст.

 

Със сестра й ще разговарям допълнително и на нея още не съм подписал молбата. Недопустимо е подобно поведение на медик, положил Хипократова клетва. В тази кризисна ситуация няма място за капризи.

 

Има правила за разпределение на екипите и всеки е длъжен да ги спазва”, коментира д-р Михайлов.

 

Категоричен е, че медиците са снабдени с всички предпазни средства и в такъв случай не може да се говори за страх, а само за изпълняване на служебните задължения.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

tex, 14.05.2020 06:49

http://reyna.userbet.xyz ПРИСОЕДИНЯЙТЕСЬ СЕЙЧАС И ПОЛУЧИТЕ 100$ К ВАШЕМУ ПЕРВОМУ ДЕПОЗИТУ! Управляйте роботом самостоятельно! Контроль уровня риска! https://vladivostok.podarki-market.ru/catalog/product-173363/?MID=3293&result=reply#message3293 - Высокотехнологичные инструменты для заработка на криптовалютных активах https://vladivostok.podarki-market.ru/catalog/product-89325/?MID=2546&result=reply#message2546 - Высокотехнологичные инструменты для заработка на криптовалютных активах https://kazan.podarki-market.ru/catalog/product-352876/?MID=2736&result=reply#message2736 - Высокотехнологичные инструменты для заработка на криптовалютных активах 1162936

ник рум, 22.03.2020 21:56

Какви предпазни средства бълнува Красо Михайлов и Албена Бобошевска ??? Вижте в забелязано в Благоевград какви пародии на маски са им дали- по една да си я перат и гладят и с нея да борят коронавируса.И вместо да се засрамят правят разследване кой се е осмелил да качи в интернет пространството пародиите на маски.... хората от страх не са си написали истинските имена , но евала на тази докторка , явно не се страхува да си каже истината. А и може да се наложи после на тези , които сега напускат , да разчитаме да ни лекуват...

1