.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.03.2020 13:50

Коментари 0 / Видяна 634

Благотворителна кампания в помощ на хора под карантина в Банско

Още по темата: Община Банско с богата лятна програма за децата Близо 6% от тестваните в Банско с антитела Банско иска поне 2 млн. лв помощ от държавата От днес пръскат срещу бълхи и кърлежи в Банско Хотелиерите в Банско готови да отворят още през юни Фестивалната лятна програма на Банско е под въпрос Банско остана без туристи за Великден Промени в режима на паркиране в Банско Радост в Банско! Бебе се роди в изолирания град Недоволство в Банско срещу карантината

 

Хотелиери в Банско започнаха благотворителна кампания в помощ на хората, които не могат да се справят сами с

ограниченията на карантината, която е в сила от вторник.

 

Запасите от хранителни продукти ще се предоставят в склад под контрола на общината, а всеки ден 60 души получават топло приготвена храна.

 

Кампанията, наречена „Топла храна в труден момент“ стартира по идея на Бурхан Немутлу, управител на един от хотелите в града:

 

„Предоставяме целия наличен ресурс на хотела. Това значи продукти, база, приготвяне, пакетиране и със съдействието на общината се разпределя храната на 60 души. Ние сме само фаза пакетиране“.

 

Храната се приготвя по списък, предоставен от общината и  под строг санитарен контрол.

 

С помощта на социалния патронаж се предоставя на хора, които  нямат възможност да излязат и са в рискова възраст.

 

Около 200 болни и самотно живеещи  хора са били в досегашния списък на общината. Чрез инициативата на хотелиерите кръгът се разширява.

 

Много други хотели и доставчици се включват от днес в благотворителната кампания, предоставяйки  продукти:

 

„Имаме и предложения от доставчици от нашия бранш, така че днес или утре започваме дарението на тези продукти, пак със съдействието и под контрола на общината“, допълни Немутлу.

 

От общината припомнят, че за хората, които имат нужда от медицинска или хуманитарна помощ са обявени четири горещи линии.

E79 News
Тагове:

Коментари: