.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
23.03.2020 12:22

Коментари 0 / Видяна 13440

РУО – Благоевград с обръщение към родителите на учениците

Още по темата: Учителите започват да изпитват и оценяват учениците дистанционно Вълчев: Няма да има материал на матурите, който да не е изучаван Началникът на РУО – Благоевград Ив. Златанов към директорите и учителите: Не използвайте за преподаване Фейсбук, крие редица опасности... Според 85% от учителите не се налага удължаване на учебната година Учебната година вероятно ще бъде удължена до юли Над 24 000 души в страната под карантина МОН: Засега няма да отменяме изпитите след 4 и 10 клас Ако извънредното положение продължи: Удължават учебната година и отлагат абитуриентските балове Вълчев: За нас беше предизвикателство да стартираме дистанционното обучение Учениците с дистанционни уроци вкъщи до 13 април

 

Регионалното управление на образованието – Благоевград излезе със специално обръщение до родителите на учениците на територията на областта.

 

В него се посочва, че през изминалата седмица (първата с дистанционно обучение) всички – и учителите, и учениците, и родителите, са били изправени пред едно изключително предизвикателство, за което определено не са били подготвени.

 

В обръщението се посочва още: „Изключително сме Ви благодарни за усилията, които положихте и ни подкрепихте в осъществяването на тази така необходима комуникация с учениците.

 

Без Вашата подкрепа дистанционното обучение не можеше да стартира, особено при по-малките ученици. Даваме си сметка за големите затруднения, които Ви е причинила тази нова, непредвидена ситуация и се надяваме и Вие да осъзнавате какви не по-малко големи усилия са положени и ще продължат да се полагат от учителите, за да могат Вашите деца да участват в структурирани образователни дейности и да усвоят възможно най-голям обем от предвидения за този етап от годината учебен материал.

 

Наясно сме, че дистанционното обучение не е и не може да бъде алтернатива на традиционното обучение в класните стаи, но се убедихме, че в условията на екстремност и съобразно специфичната ефективност може до голяма степен да минимизира загубите от пропуснатото време за редовното обучение.

 

В същото време трябва да отбележим, че електронното обучение може да развие в немалка степен качества като самостоятелност, креативност, самодисциплина и отговорност. Ще разчитаме и занапред на Вашата подкрепа да поддържате мотивацията на децата си за участие в електронното обучение!

 

От изключителна важност е и да не допускате децата Ви да посещават обществени места и да осъществяват физически контакт с други хора.

 

Нека се вслушват в ежедневния апел от техните класни ръководители и всички учители относно спазване на ограниченията в рамките на социалната изолация, препоръките и наставленията за поддържане на лична хигиена, дезинфекция, и като цяло за всички мерки, които следва да се спазват по време на карантина, препоръчани от Министерството на здравеопазването, Националния оперативен щаб, Българския лекарски съюз и Регионалната здравна инспекция.

 

Надяваме се отговорно и с общи усилия да преодолеем този труден период!

 

Бъдете здрави и пазете здравето на Вашите деца!"

E79 News
Тагове:

Коментари: