.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
23.03.2020 15:18

Коментари 0 / Видяна 392

Ангела Меркел е под карантина

Още по темата: Нови две жертви с COVID-19, потвърдените случаи са 531 Коронавирусът поразява всички органи в последния си стадий Младеж даде положителен резултат за COVID – 19 след карантина 21-годишен с потвърдена положителна проба за COVID-19 По-ниски глоби за нарушена карантина Заради COVID - 19! Разложкото село Елешница остава без кукерския си фестивал на Великден 27- годишна благоевградчанка е заразена с коронавирус Кобрата обяви, че ще дари огромна сума за борбата срещу COVID-19 Испания удължава извънредното положение до 25 април Гърция удължава мерките за социална изолация до 27 април

 

Германският канцер Ангела Меркел е под карантина, предаде АФП.

 

Ръководителката на правителството в Берлин е била изолирана след като разбрала, че лекарят, който я ваксинирал преди два дни, дал положителен тест за коронавируса.

 

Говорителят на Меркел - Щефен Зайберт, каза, че тя е била информирана за позитивния тест на лекаря след нейна днешна изява в Берлин. Според Зайферт Меркел е била ваксинсирана превантивно срещу пневмококова инфекция.

 

Той допълни, че 65-годишната Меркел ще бъде тестирана редовно в близките дни, за да се разбере дали е инфектирана. "Засега канцлерът ще продължи да изпълнява официалните си задължения" от дома си, каза още говорителят

 

Малко по-рано Ангела Меркел благодари на всички хора, отказали се от социални контакти в контекста на кризата с инфекциозното заболяване.

 

"Мнозинството от хората разбраха, че от всекиго от тях зависи успехът в борбата с вируса, че всеки може да даде принос", каза тя.

 

"Искам да кажа на онези, които вече го правят: благодаря ви. Разбирам, че това е лишение в икономически и в личен аспект", посочи още Меркел.

 

Към този момент заразени в Германия са били над 24 000 души, а смъртните случаи най-малко 93.

E79 News
Тагове:

Коментари: