.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
23.03.2020 16:29

Коментари 0 / Видяна 650

Кризисния щаб на община Благоевград реорганизира Тубдиспансер-а в отделение за лечение на пациенти с коронавирус

 

С решение на Кризисния щаб на община Благоевград в Специализираната  болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания /бивш Тубдиспансер/ се реорганизира отделение за лечение на пациенти с коронавирус. Днес монтират висококачествена станция за сгъстен въздух.

 

Днес започнаха дейности за реорганизация и структуриране на отделението, което е самостоятелен корпус с отделен вход.

 

Засилените мерки са във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавирус на територията на страната. Специалисти, в момента монтират висококачествено оборудване, станция за сгъстен въздух – винтов компресор и изсушител.

 

Заместник –кметът по строителството инж. Евгени Терзиев и директорът на дирекция „Планиране на инвестиционната дейност, строителство и екология“ инж. Венелин Трошанов посетиха днес болницата, за контрол на изпълняваните дейности.

 

Капацитетът на отделението е 15 легла за болни и то ще заработи при необходимост. Директорът д-р Петър Георгиев декларира, че персоналът на лечебното заведение, е готов да окаже адекватна помощ на пациенти с белодробни усложнения.

 

Останалите три болници на територията на община Благоевград- МБАЛ-Благоевград, МБАЛ „ПУЛС“ и СБАЛО „Свети Мина“  също ще се включат при необходимост. 

 

Кметът инж.Румен Томов, благодари на всички здравни работници- лекари, медицински специалисти/фелдшери, лаборанти, акушерки, фармацевти/  и помощен персонал, които в трудната ситуация полагат грижи за населението, поемайки рискове и неудобства

E79 News
Тагове:

Коментари: