.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.03.2020 13:16

Коментари 0 / Видяна 900

Учениците с дистанционни уроци вкъщи до 13 април

Още по темата: Началникът на РУО – Благоевград Ив. Златанов към директорите и учителите: Не използвайте за преподаване Фейсбук, крие редица опасности... Според 85% от учителите не се налага удължаване на учебната година Учебната година вероятно ще бъде удължена до юли Над 24 000 души в страната под карантина МОН: Засега няма да отменяме изпитите след 4 и 10 клас Ако извънредното положение продължи: Удължават учебната година и отлагат абитуриентските балове Вълчев: За нас беше предизвикателство да стартираме дистанционното обучение Учениците с дистанционни уроци вкъщи до 13 април Изпитът в 7-ми клас със седмица по-късно при по-дълга карантина РУО – Благоевград с обръщение към родителите на учениците

 

Удължава се неприсъствената форма на обучение в училищата най-веероятно до 13 април, пише в съобщение на МОН с указания към учителите как да се продължи учебният процес в условия на извънредно положение.

 

От просветното ведомство са уточняват, че решение за удължаване на ваканцията след 29 март все още не е взето, тъй като за целта трябва да бъде издадена заповед на министъра на здравеопазването.

 

Занятията ще се извършват по електронен път.

 

От образователното министерство отправиха указания за това как трябва да изглежда дистанционното обучение.

 

Една от препоръките е да се наблегне на проектно-базираното обучение, при което на учениците се поставя конкретна задача – дневна, седмична или с по-дълъг срок, както и да се редува синхронната с асинхронната форма на дистанционно обучение.

 

При първата има и някои затруднения, обясняват от МОН, заради липсата на „електронни устройства във всяко семейство, наличен и достатъчно бърз интернет, здравословно допустимо време за работа с екран и др“.,

 

По преценка на учителите могат да се редуват с уроци за упражнения, повторение, обобщение и т.н., както и преподаването на нови знания чрез синхронна и асинхронна форма, пише още в препоръките.

E79 News
Тагове:

Коментари: