.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.03.2020 14:43

Коментари 0 / Видяна 502

Гърците трябва да пускат есемес, за да излязат от къщи

Още по темата: Нови две жертви с COVID-19, потвърдените случаи са 531 Коронавирусът поразява всички органи в последния си стадий Младеж даде положителен резултат за COVID – 19 след карантина 21-годишен с потвърдена положителна проба за COVID-19 По-ниски глоби за нарушена карантина Заради COVID - 19! Разложкото село Елешница остава без кукерския си фестивал на Великден 27- годишна благоевградчанка е заразена с коронавирус Кобрата обяви, че ще дари огромна сума за борбата срещу COVID-19 Испания удължава извънредното положение до 25 април Гърция удължава мерките за социална изолация до 27 април

 

Гърците ще трябва да пускат есемес или да попълнят специален формуляр, за да излязат от къщи, съобщава в. “Катимерини”.

 

Вчера сутринта влезе в сила забрана за излизане от домовете в рамките на по-строги ограничителни мерки в борбата с коронавируса.

 

Нарушенията се санкционират със 150 евро, пише “24 часа”.

 

Съгласно новите правила, обявени от премиера Кириакос Мицотакис, гърците може да излизат от домовете си само за да ходят на работа, да пазаруват хранителни стоки и лекарства, да спортуват кратко навън или да изведат домашния си любимец.

Мерките ще бъдат в сила до 6 април.

 

За да излязат, гърците трябва да носят в себе си личен документ и формуляр, който назовава причината да са навън. Има два вида формуляри, които могат да бъдат свалени от правителствен сайт – единият се попълва от работодателя и съдържа името на служителя, домашен и служебен адрес, както и работното време.

 

Вторият трябва да бъде попълнен от гражданина и трябва да съдържа име, адрес, дестинация и причина за излизането. Възможно е и попълване на ръка на формулярите за гражданите.

 

Третата опция е изпращане на есемес на номер 13033, като трябва да бъде заявена една от шест причини за напускането на дома, както и име и домашен адрес.

 

Допустимите причини са: аптека, лекар; закупуване на храна, когато не е възможна доставка до дома; банкови услуги, когато не са възможни такива онлайн; помощ на хора в нужда; погребение, кръщене, сватба, посещения при разведени родители; спортуване навън или разходка на домашен любимец.

 

Излизанията навън за спорт са допустими само ако са индивидуални или максимум от двама души, които спазват 1,5 метра дистанция един от друг.

 

Медицинският персонал, служителите на гражданска защита, на силите за сигурност и въоръжените сили са изключени от забраната за придвижване.

 

Забранено е посещаването на детски площадки, други съоръжения на открито, паркове и градинки.

 

Общественият транспорт е намален, но се движи в обичайното работно време. Няма ограничения за частни автомобили, стига в тях да пътува само по един човек.

 

По данни, публикувани в “Катимерини”, броят на заразените с новия коронавирус в Гърция е 624, а смъртните случаи са 17.

E79 News
Тагове:

Коментари: