.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.03.2020 15:00

Коментари 0 / Видяна 828

Мъж от Стоб е първият случай на COVID-19 в болницата в Дупница

Още по темата: Нови две жертви с COVID-19, потвърдените случаи са 531 Коронавирусът поразява всички органи в последния си стадий Младеж даде положителен резултат за COVID – 19 след карантина 21-годишен с потвърдена положителна проба за COVID-19 По-ниски глоби за нарушена карантина Заради COVID - 19! Разложкото село Елешница остава без кукерския си фестивал на Великден 27- годишна благоевградчанка е заразена с коронавирус Кобрата обяви, че ще дари огромна сума за борбата срещу COVID-19 Испания удължава извънредното положение до 25 април Гърция удължава мерките за социална изолация до 27 април

 

Потвърдена е положителната проба за коронавирус на 43-годишен пациент в Общинската болница в Дупница.

 

Това съобщи областният управител Виктор Янев пред Радио Благоевград.

 

Пациентът е от кочериновското с. Стоб. Той се е лекувал сам, но получил като усложнение двустранна бронхопневмония и е бил приет в здравното заведение в събота.

 

Линейка на Спешния център в Дупница е била извикана на адреса му в село Стоб, след като той се е обадил на телефон „112" и е съобщил, че има всички признаци на болестта. 

 

Мъжът е работил в Банско, където има търговски обект.

 

Напуснал е Банско преди да бъде наложена блокада на курортния град.

Пациентът е настанен в изолатора на общинската болница, който се намира в ортопедичното отделение, специално обособено за целта в сградата на бившата Военна болница.

 

43-годишният мъж е имал дихателни проблеми, наложило се е да бъде поставен на кислород. Засега положението му е стабилизирано.

 

„Имаме готовност за работа и в трите болници на територията на областта, включително и частната в Дупница“, каза областният управител Виктор Янев за БНР.

 

Той посочи, че през следващите дни се очаква да се върнат от рискови дестинации, сред които Испания, Италия, Гърция, Кипър, Обединеното кралство, Португалия, още жители на областта.

 

Междувременно днес от Общинската болница в Дупница съобщиха, че са получили 200 броя защитни облекла, от Държавния резерв. Те са предназначени за медицинския персонал и включват гащиризони и маски за многократна употреба.

E79 News
Тагове:

Коментари: