.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.03.2020 14:56

Коментари 0 / Видяна 492

50 км е опашката от тирове на турската граница. Гърция не пуска без разрешително

Още по темата: Отменя се затварянето на входно-изходните пътища в град Гоце Делчев Затварят пътя между Бело поле и Българчево Постепенно e възстановена работата по Лот 3.1 на автомагистрала „Струма“ Пътната отсечка Лиляново-Попина лъка се затваря Още един екип на РЗИ отива на Кулата заради трафика Близо 400 машини чистят пътищата в страната Ремонтират участък от АМ „Тракия“ Границите ни остават затворени за страни от трети държави до 17 април Възможни са затруднения при продажбата на е-винетки и маршрутни карти на 31 март Транспортните фирми в Благоевградско са пред фалит

 

На границата с Република Турция на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили.

 

Република Турция е въвела ограничение за шофьори на камиони, идващи от рискови в епидемиологично отношение страни. Засега не е преустановено преминаването на българските товарни автомобили, сочат данните на МВР.

 

5-ти ден продължава кризата на граничния пункт “Капитан Андреево”, където колоната от тирове е 50 километра, предаде БНР.

 

Товарни камиони пътуващи по автомагистрала “Марица” към Турция биват спирани от полицията още при пътен възел “Крепост”, където градовете Хасково и Димитровград се включват в магистралата

 

За денонощие на българо-турската граница се обработват около 1 500 тира.

 

Днес се очаква да бъдат позиционирани водоноски. Доброволци на БЧК ще предоставят вода и храна на бедстващите шофьори. Десет химични тоалетни вече са поставени там.

 

По информация на гръцките гранични власти, на българо-гръцките гранични пунктове за влизане в Република Гърция временно няма да се допускат чужди граждани без ясна цел на пътуването, предупредиха от МВР.

 

Ще се пропускат само чужди граждани, които живеят или работят в Гърция, което трябва да се удостовери на границата с официален документ на гръцки език. Ограничението не се отнася за товарни автомобили.

 

Трафикът, към 11.30 ч.,на товарни автомобили на ГКПП Кулата е интензивен и в двете посоки,на ГКПП Капитан Петко войвода и ГКПП Илинден е нормален.

 

На границата с Република Сърбия на ГКПП Връшка чука сръбските гранични власти преустановяват пропускането на товарни автомобили в двете посоки за снегопочистване на тяхна територия.

 

На ГКПП Калотина трафикът на товарни автомобили е нормален. На двата пункта от сръбска страна е преустановено пропускането на всички пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси в двете посоки. Преустановeно е преминаването на лица и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП Олтоманци, ГКПП Стразимировци и ГКПП Брегово.

 

На границата със Северна Македония на ГКПП Гюешево трафикът е нормален. На влизане в страната не се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси.

 

Македонски граждани се пропускат на вход само на ГКПП Гюешево. На излизане от Република Северна Македония пътуващите могат да преминават само на ГКПП Гюешево – ГКПП Деве баир.

 

Товарните автомобили се пропускат на трите гранични пункта с Република Северна Македония в двете посоки.

 

На границата с Румъния е преустановено използването на фериботната платформа на ГКПП Оряхово поради силния вятър. На ГКПП Русе-Дунав мост, ГКПП Видин-Дунав мост, ГКПП Дуранкулак и ГКПП Силистра трафикът е нормален.

E79 News
Тагове:

Коментари: