.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.03.2020 08:22

Коментари 0 / Видяна 1046

Премахнаха блокадата към селата Покровник, Падеж и Лешко

Още по темата: Нови две жертви с COVID-19, потвърдените случаи са 531 Коронавирусът поразява всички органи в последния си стадий Младеж даде положителен резултат за COVID – 19 след карантина 21-годишен с потвърдена положителна проба за COVID-19 По-ниски глоби за нарушена карантина Заради COVID - 19! Разложкото село Елешница остава без кукерския си фестивал на Великден 27- годишна благоевградчанка е заразена с коронавирус Кобрата обяви, че ще дари огромна сума за борбата срещу COVID-19 Испания удължава извънредното положение до 25 април Гърция удължава мерките за социална изолация до 27 април

 

Временният КПП, поставен на пътя, свързващ с.Покровник, с.Падеж и с.Лешко с гр. Благоевград вече не е там. След подписка на жителите на селата, организирана от общинския съветник Анна Николова-Мазурска, блокадата е премахната.

 

До иницииране на подписката се стигна след като четири дни от блокадата жителите на селата Покровник, Падеж и Лешко нямаше как да влязат в гр.Благоевград, ако нямат специална декларация. В същото време жителите на другите благоевградски села Бело поле и Рилци пътуват свободно, без да се налага да минават КПП на изхода на града, съобщи Struma.news.

 

Поради невъзможността да минават през блокадата и да посещават областния град, където пазаруват лекарства и хранителни продукти, тъй като в селата няма аптека, банков клон или АТМ устройство, жителите на селата Покровник, Падеж и Лешко се обединиха и направиха подписка, като заявиха, че с така поставения КПП се погазват гражданските им права и те реално остават изолирани от света.

 

Вчера привечер блокадата беше премахната.

  

E79 News
Тагове:

Коментари: