.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.03.2020 11:09

Коментари 1 / Видяна 848

Благоевград търси доброволци при съществуващ вече отряд

 

Вчера кметът на Благоевград Румен Томов пусна призив за набиране на доброволци, които да помагат при нужда в създалата се ситуация около разпространението на коронавируса у нас.

 

Всеки желаещ да помага може да заяви това от днес до 7 април в деловодството на Община Благоевград.

 

Лошо няма, даже напротив. Именно такива тежки ситуации са времето, в което да покажем, че качества като човеколюбие, грижа, безкористност и саможертва не са просто думи, останали по страниците на историята ни.

 

Още по-хубавото е, че такова доброволно формирование в Благоевград вече има и то не от вчера. Кметът Томов вече няколко пъти игнорира този факт, но Доброволно формирование „Георги Измирлиев – Македончето“ – Благоевград е създадено през 2015 г. и в него напълно безкористно към момента участват над 30 достойни мъже и жени.

 

Медици, юристи, икономисти, държавни експерти… хора от различни професии, които са преминали през различни обучения, снабдени със специално оборудване и лични предпазни средства.

 

В свое писмо до Румен Томов от 16 март 2020 г. членовете на Доброволно формирование „Георги Измирлиев – Македончето“ напомнят на кмета, че съществуват и са в готовност да се включат с помощ от всякакъв вид, когато и където е нужно. Отговор от Томов няма.

 

В свое предложение за предприемане на конкретни мерки за борбата с COVID – 19 в Благоевград, изпратено до Румен Томов от общински съветници на 18 март 2020 г., също се предлага използване на ресурса на съществуващото от 5 години доброволно формирование.

 

Отговор от кмета по тази точка също няма.

 

И така до вчера, когато Томов реши сам да търси желаещи, отново загърбвайки подготвените и вече работещи в реална среда доброволци. А още по-интересно е, че тези хора са обучени и оборудвани със средства на Община Благоевград.

 

Предизвикан от призива на кмета Томов, вчера един от членовете на Доброволно формирование „Георги Измирлиев – Македончето“ зададе доста резонни въпроси към градоначалника. Публикуваме поста на Славейко Милев без редакторска намеса.

 

 

Това е положението. Общината е дала едни пари от нашите данъци за обучение, оборудване, всеки месец плаща на свой служител заплата, за да контактува с доброволците, но кметът не знае за тях, или съвсем целенасочено ги пренебрегва.

 

Кой обаче печели от това, г-н кмете? Със сигурност нито един от жителите на общината.

 

Членовете на Доброволно формирование „Георги Измирлиев – Македончето“ са в готовност да се отзоват при нужда. Гражданите могат да се свържат с тях на телефон 0888/ 64 52 71.

 

Автор: Екип, E79 News
Тагове:

Коментари:

123, 25.03.2020 15:21

Не разбрахте ли, че този кмет е глух и ням за всичко добро, създадено до момента преди него. Той не пие топла вода, ако не я е открил лично. Не се хабете да му предлагате каквото и да е, просто си работете и правете добро, въпреки кмета и екипа му.

1