26 Септмври 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.03.2020 17:10

Коментари 0 / Видяна 686

Каракачанов е изследван за COVID-19

 

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов се е тествал за COVID-19. Това е станало преди 5 дни. Тестът е бил отрицателен. Това съобщи самият Каракачанов в предаването “Плюс-минус.

 

След коронавируса трябва така да бъде завъртяно колелото, че парите отново да се върнат в българската икономика.

 

Като свърши извънредното положение, поне месец ще бъде необходимо на фирмите, за да възстановят дейността си. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

 

“Ако бъдат притиснати от банките – ще фалират”, категоричен беше Каракачанов.

 

„Благодарение на мерките, които взе правителството, разпространението на коронавируса е много по-малко от другите държави. Засега основната цел е да предпазим населението, колкото се може по-малко хора да бъдат заразени, а евентуалните жертви – минимални. Но това ще мине. Отсега е разумно обаче да се мисли за икономическите мерки“, подчерта Каракачанов.

 

Вицепремиерът обясни, че от ВМРО имат свои предложения за икономическите мерки за справяне.

 

„Мерките, които предприе правителството, са добри. Ние предлагаме по-гъвкав подход, включително и ваучери за туристически курорти. Основен бизнес в България е туризмът.

 

В момента, в който падне извънредното положение, вместо да се юрнат в чуждите държави, българите да ползват българските услуги“, коментира той.

 

Основният ресурс на България е земята, а тя се използва на примитивно ниво, каза още той и допълни, че липсва овощарството, животновъдството, зеленчукопроизводството и от там – преработвателната дейност.

 

„Няма го зеленчукопроизводстово овощарството, животновъдството, няма я и преработвателната промишленост, която да задържи хората в малките населени места“, коментира той.

 

“Преди години е имало проучвания, че българската земя може да изхранва население от 32 милиона души. Сега може да ни липсват основни варива като боб и леща.”

 

По думите му благодарение на мерките, които взе правителството, разпространението на коронавируса е по-ограничено, отколкото в други държави в Европа. При най-малкото сътресение нещата се разклащат.

 

Българското земеделие беше оставено на принципа, че “пазарът определя”, добави министърът на отбраната.

 

Красимир Каракачанов отново коментира в кои случаи армията би се включила в извънредното положение.

 

„Веднага можем да изпратим 400 човека от армията за охрана на границата и така да освободим ресурс за МВР. За охрана на АЕЦ „Козлодуй“, да проверява документи, да подпомага МВР“, посочи вицепремиерът.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN