.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.03.2020 12:43

Коментари 0 / Видяна 768

Благоевградчани с мнение за мерките в условията на пандемия от COVID-19 (Снимки)

Още по темата: Нови две жертви с COVID-19, потвърдените случаи са 531 Коронавирусът поразява всички органи в последния си стадий Младеж даде положителен резултат за COVID – 19 след карантина 21-годишен с потвърдена положителна проба за COVID-19 По-ниски глоби за нарушена карантина Заради COVID - 19! Разложкото село Елешница остава без кукерския си фестивал на Великден 27- годишна благоевградчанка е заразена с коронавирус Кобрата обяви, че ще дари огромна сума за борбата срещу COVID-19 Испания удължава извънредното положение до 25 април Гърция удължава мерките за социална изолация до 27 април

 

Благоевградчани спазват мерките, наложени от Националния оперативен щаб и заповедта на кмета.

 

Това установи репортерска проверка.

 

 Почти безлюдни улици, градинки, спортни и детски площадки в Благоевград в ранните часове на деня.

 

Тук – там се срещаха хора, които бързаха по работа, да стигнат до работните си места или да отидат до магазина.

 

Повечето от тези, които бяха тръгнали до хранителните търговски обекти бяха представители на третата възраст, напълно в синхрон с изискването да пазаруват в часовете от 8.30 до 10.30.

 

Относно мерките за безопасност в един от хранителните магазини служителите обясниха, че се спазват и от служителите и от клиентите.

 

Някои от хората, които се движеха по улиците и обществените пространства споделиха, че като цяло благоевградчани се съобразяват с наложените мерки по повод неразпространението на коронавирус.

 

Гражданите спазват изискванията за безопасност и се съобразяват с мерките, наложени от Националния оперативен щаб и заповедта на кмета, смятат благоевградчани.

 

Някои от хората, които се движеха по улиците и обществените пространства споделиха, че им се налага да посетят хранителен магазин, банкомат или да отидат на работа.

 

Местният оперативен щаб беше отворил врати.

 

Там вече работеха негови представители.

 

Член на БЧК даваше дежурство.

 

На входа на сградата на общинска администрация служители предлагаха дезинфектанти и маски за влизащите граждани, така както се бе разпоредил кмета на община Благоевград Румен Томов.

 

 

Автор: БНР, E79 News; Снимки: БНР
Тагове:

Коментари: