.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.03.2020 12:46

Коментари 0 / Видяна 526

Коронавирусът затвори Божи гроб

Още по темата: Депутати и министри остават без заплати за времето на извънредното положение Заразените в Разлог са семейство пенсионери 549 са потвърдените случаи на COVID-19, 90-годишна почина в Два нови случая на заразени с COVID - 19 в Разлог Мъж и жена, поставени под карантина, напуснаха страната Служители на Спешна помощ заразени с COVID-19 Няма бум на българи, завърнали се от чужбина, които се регистрират като безработни 80-годишна жена дари пенсията си на болницата в Исперих 17 души са под карантина в Дупница Привикват при нужда в отделенията и на ГКПП – Гюешево медицински сестри от забавачки и училища

 

Коронавирусът затвори и Божи гроб в Йерусалим.

 

Храмът на Гроба Господен е затворен за една седмица заради пандемията от коронавирус, заяви пред Ройтерс представителят на Асамблеята на католическите ординарии в Светите земи Абу Насър, цитиран от БГНЕС.

 

„Църквата на Гроба Господен е затворена от 17:00 часа в сряда.

 

Разбира се, църковните водачи изразиха разбиране.

 

Първоначално се прие, че указът е валиден за една седмица, въпреки че никой не знае колко дълго ще продължи тази криза”, каза Абу Насър.

 

Според него решението е взето след среща между израелската полиция и църковните лидери. 2369 души са заразени с коронавирус в Израел, петима са починали.

 

Божи гроб е главното светилище на християнския свят.

 

Представлява гробницата в скалата, в която според Евангелията е бил погребан Исус Христос след разпъването му на кръста, и преди Възкресението Христово.

 

Божи гроб е под олтара на църква „Възкресение Христово“ в Йерусалим.

E79 News
Тагове:

Коментари: