.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.03.2020 13:05

Коментари 0 / Видяна 402

Община Дупница набира доброволци за осигуряване на социален патронаж

Още по темата: Нови две жертви с COVID-19, потвърдените случаи са 531 Коронавирусът поразява всички органи в последния си стадий Младеж даде положителен резултат за COVID – 19 след карантина 21-годишен с потвърдена положителна проба за COVID-19 По-ниски глоби за нарушена карантина Заради COVID - 19! Разложкото село Елешница остава без кукерския си фестивал на Великден 27- годишна благоевградчанка е заразена с коронавирус Кобрата обяви, че ще дари огромна сума за борбата срещу COVID-19 Испания удължава извънредното положение до 25 април Гърция удължава мерките за социална изолация до 27 април

 

Община Дупница започва набиране на доброволци за осигуряване на социален патронаж на най-рисковата група - възрастните ни съграждани.

 

Според прогнозите на здравните власти, пикът на коронавируса тепърва предстои, а това ще създаде невъзможност на служителите от Общината и социалните структури да поемат всички сигнали и оказват необходимото съдействие.

 

На този етап, екипът от "Патронажна грижа" няма проблем с обработката на услугите за закупуване на хранителни продукти и лекарства за възрастните.

 

За целта, превантивно се прави тази подготовка с набиране на доброволци, които при нужда ще бъдат активирани с дейностите.

 

За всеки един от отзовалите се, които ще бъдат ангажирани само при възникнала необходимост, ще бъдат осигурени необходимите предпазни средства от Община Дупница.

 

"Искрено се надявам, че няма да се стигне до момента, в който ще имаме нужда от доброволци. Организация сме направили, имаме два екипа, като при нужда сме в готовност да реагираме с още няколко екипи.

 

Но ако обемът е много по-голям от възможностите ни, тогава ще бъдем принудени да потърсим съдействие у доброволците.

 

Вярвам, че с предприетите мерки, и най-вече с отговорното поведение на всеки един жител на общината, ще се справим с тази епидемия", коментира кметът на Общината инж.Методи Чимев.

 

Всеки, който иска да се включи като доброволец и да бъде ангажиран при възникнала необходимост, може да го направи на телефон: 0876 84 43 88 и на електронния адрес: patronajna_grija2019@abv.bg като посочи трите си имена, дата на раждане и телефон за връзка.

 

Доброволците могат да посочат и професионални умения, с които също биха могли да бъдат полезни извън описаните.

 

от началото на седмицата, екипите на "Патронажна грижа" са обслужвали 8 домакинства със снабдяване с храни и лекарства. Всички са възрастни хора, трудноподвижни или с инвалидност, няма потърсена услуга от поставени под карантина.

 

Припомняме, че заявки за доставка на хранителни продукти за възрастни хора без близки или карантинирани се приемат всеки работен ден от 9 до 12 часа на тел: 0876 32 10 66 и по мейл: patronajna_grija2019@abv.bg, а самите доставки се извършват същия ден след 13 часа.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: