.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.03.2020 13:36

Коментари 0 / Видяна 966

Община Благоевград със засилени противоепидемични мерки

Още по темата: Депутати и министри остават без заплати за времето на извънредното положение Заразените в Разлог са семейство пенсионери 549 са потвърдените случаи на COVID-19, 90-годишна почина в Два нови случая на заразени с COVID - 19 в Разлог Мъж и жена, поставени под карантина, напуснаха страната Служители на Спешна помощ заразени с COVID-19 Няма бум на българи, завърнали се от чужбина, които се регистрират като безработни 80-годишна жена дари пенсията си на болницата в Исперих 17 души са под карантина в Дупница Привикват при нужда в отделенията и на ГКПП – Гюешево медицински сестри от забавачки и училища

 

Община Благоевград със засилени противоепидемични мерки. Болниците и социалните звена на територията на общината получават предпазни маски по разпореждане на кмета инж. Румен Томов

 

 По разпореждане на кмета инж. Румен Томов Болниците и социалните звена на територията на община Благоевград получават предпазни маски, във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавирус и обявеното извънредно положение в страната, както следва:

 "МБАЛ – БЛАГОЕВГРАД" АД - гр. Благоевград – 200 бр.

 

 "СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ПО ОНКОЛОГИЯ СВЕТИ МИНА" ЕООД, БЛАГОЕВГРАД – 150 бр.

 

 “Многопрофилна болница за активно лечение ПУЛС” АД – 100 бр.

 

,,СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ НА ПНЕВМО-ФТИЗИАТРИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ – БЛАГОЕВГРАД" ЕООД – 100 бр.

 ,,Център за психично здраве“ЕООД – 50 бр.

 

Социалните звена на територията на общината са получили до момента 930 бр. предпазни маски, 241 100 бр. кутии за еднократна употреба за храната, която се раздава чрез социалните услуги: Домашен социален патронаж и Обществена трапезария, както и 50 400 броя торбички.

 

Раздадени са дезинфекциращи апарати ръкавици и маски на членовете на Оперативния щаб – 600 на брой.

 

Припомняме, че на гражданите се раздават предпазни маски и от екипите в Оперативен щаб, който се помещава в сградата на общинската администрация /Информационен център при зала „22 септември“/.

 

От предходната седмица на всички жители, които влизат в сградата на община Благоевград, медицинско лице на входа дава предпазни ръкавици, маски и препарат за дезинфекция.

 

От 21 март 2020г започна и дезинфекцията на селата в община Благоевград. Всеки ден общината се затваря за граждани от 12:30ч. до 13:30ч. за дезинфектиране. До дни се очаква термоскенер, който ще се постави на входа й.

Призоваваме жителите  да спазват стриктно указанията на Министерство на здравеопазването!

E79 News
Тагове:

Коментари: